Quatre anys de fotoactivisme al llibre fotogràfic de Fotomovimiento i DateCuenta

Fotomovimiento. 4 anys de testimoni fotogràfic. Del 15M a les Lleis Mordassa
És el resum de les més de 12.000 imatges publicades per Fotomovimiento des de la seva fundació durant el 15M barcelonès.
200 imatges i una dotzena de textos de comunicadors que criden a la colaboració ciudadana per portar a terme l’edició.


Després de quatre anys documentant amb les seves càmeres la feina diària de la majoria dels moviments socials existents a Barcelona, Fotomovimiento edita el seu primer llibre. Des de la seva fundació a la Plaça Catalunya de Barcelona al maig de 2011, el col·lectiu ha donat veu a centenars de lluites de persones, col·lectius, plataformes i associacions que treballen en pro dels nostres drets humans.

Mani estudiantsDateCuenta ha seleccionat 200 de les seves imatges per configurar el relat fotogràfic de Fotomovimiento. 4 anys de testimoni fotogràfic: del 15M a les Lleis Mordassa, un llibre que guarda el rigor fotoperiodístic i la frescor i força creativa del fotoactivisme. Algunes d'elles han constituït proves gràfiques que han ajudat a demostrar la innocència d'activistes inculpats en alguns processos judicials. El conjunt de la selecció reflecteix el batec d'un poble que lluita diàriament per defensar els seus drets fonamentals.

Dia de la donaDotze comunicadors han col·laborat de forma altruista, descrivint amb les seves paraules les imatges de Fotomovmimento: el fotoperiodista Manel Armengol; els periodistes Victor Saura (Catalunya Plural), Guillem Martínez (El País), Lali Sandiumenge (Districte 15), David Fernàndez (La Directa) i Mónica Solanes (DateCuenta i Fotomovimiento); els activistes Enric Duran (Cooperativa Integral Catalana) i David Couso (HAC José Couso); la documentalista Montse Armengou (Televisió de Catalunya); l'advocat Andrés G. Berrio (Tanquem els CIES); la sociòloga Mª Jesús Izquierdo (Universitat de Barcelona); i l'editora Marta Sibina (Cafè amb Llet).

clases en la calleEls escarnis de la PAH per denunciar l'especulació amb l'habitatge; les ocupacions de centres sanitaris per protegir el dret a la Sanitat; les vagues generals o les multitudinàries manifestacions de la ‘Marea Groga’ per l'educació pública; el ‘Efecte CanVies’; el desallotjament de la Nau on vivien 300 migrants; les manifestacions per la pau en Palestina; la preestrena del documental ‘Ciutat Morta’ o la condemna als editors de la revista ‘Cafè amb Llet’ són solament alguns dels fets documentats en les imatges publicades a la seva xarxa social Flickr, que ja compta amb més de 21 milions de visites.



DateCuenta i Fotomovimiento criden a la col·laboració ciutadana per dur a terme la primera edició d'aquest llibre. A través d'un ‘crowdfunding artesà’, qui ho desitgi ja pot col·laborar precomprant un dels llibres i poder optar a altres recompenses. La compra es farà efectiva al maig de 2015, data en la qual Fotomovimiento compleix els seus quatre anys de trajectòria.




Comentaris

Etiquetes

antifa antiglobalització apoteosi nècia assemblea Associació autogestió avaluació Badia barri Ca n'Oriac capacitats diferents Centres socials ciberanimació ciutat ciutats en transició col·lapse competència ecosocial comunal comunicació comunicació 2.0 comunitat Consell Escolar consum responsable Cooperativisme creació cultural crisi Cultura de carrer cultura democràtica cultura lliure cultura organitzativa cures decreixement democràcia democràcia cultural desenvolupament comunitari desigualtat desobediència diversitat funcional Documental ecofeminisme educació integral educació no formal educació popular edupunk empatia radical Empoderament equipaments socioculturals escoles feministes espai públic esport estat del benestar ètica hacker feminisme fp gènere gestió ciutadana gestió cultural gestió de conflictes globalització graffiti grup d'acció grups de consum horitzontalitat inèdit viable innovació democràtica intel·ligència col·lectiva interelacions Intervenció social lalluitaeduca libros lideratge llenguatge inclusiu lleure educatiu lleure sociocultural llibres lluita de classes masculinitats mediació comunitària Micromasclismes microvídeo mobilitzacions municipalisme okupa organització PAH participació pedagogía crítica pedagogia llibertària pedagogías invisibles perspectiva de gènere planificació poder poesia política projecte professional quadern de bitàcola reclaim the streets refugiades repressió sabadell servei públic sindicalisme Sobirania alimentària Sociologia solarpunk sostenibilitat suport mutu teatre de l'oprimit terapia antishock transformació treball per projectes violència masclista
Mostra'n més