Trobada d'Animació Sociocultural i Turística, #CulturistiCAT 2015

El passat 26 de febrer ens vam trobar, a l'Institut Vidal i Barraquer de Tarragona, tots els centres de Catalunya on es fa Animació Sociocultural i Turística. 

L'alumnat de de 2on d’ aquest cicle del Vidal i Barraquer va organitzar i dinamitzar la Trobada.

Va ser una trobada molt dinàmica amb activitats que va permetre a les participants conèixer la ciutat, demostrar les seves habilitats més artístiques, fer xarxa i reflexionar sobre les inquietuds de l’àmbit professional.La trobada va incloure una fantàstica gimcana cultural (whatsapeant per Tarragona), un talent show ple de participació i creativitat, dinàmiques de grups, photocall, jocs en diferents idiomes i tallers on es van treballar diversos aspectes que són importants per la formació d’una animadora com: educació en valors, cultura, habilitats socials, dinamització de grups, participació...
Vam tenir l'oportunitat de participar de la manifestació d'estudiants convocada per aquell dia.


Aquesta trobada és considerada com una molt bona pràctica per part de l’alumnat organitzador i assistent, així com per part del professorat. No es dóna en altres cicles de famílies professionals que, si bé en algun cas programen jornades formatives o de compartir experiències entre professorat, l’alumnat queda relegat a un paper secundari.
Ja fa 16 anys d’ençà que es va realitzar la primera trobada a Viladecans, organitzada per l’Institut de Pineda de Mar i s’espera que aquesta tradició continuï durant molt de temps. Abans d’aquest institut tarragoní, Manresa, Barcelona, Lleida, Sabadell i Salt van ser seus d’anteriors edicions.
Molt agraïdes per la feina de les companyes de Tarragona. Ens veiem a la propera...
L'Animació està viva!


Comentaris