Jornades contra la violència de gènere al Ribot i Serra

La propera setmana del 24 al 27 de novembre el grup de 2on d’Animació Sociocultural i Turística dinamitzaran una Campanya de Sensibilització i Conscienciació de l’estat en què es troba actualment la violència envers les dones i la perspectiva de gènere.

Exposició, videofòrum, i moltes altres activitats destinades a tot l'alumnat de Ribot i Serra durant aquesta setmana que començarà amb la visita de Pamela Palenciano.




"La educación no cambia el mundo, cambia a las personas que van a cambiar el mundo"
FREIRE

Tota una setmana amb activitats de sensibilització i conscienciació entorn el Dia Internacional contra la Violència de Gènere ideades, planificades i dinamitzades pel grup de 2on d'Animació Sociocultural i Turística de l'Institut Ribot i Serra de Sabadell. Autèntica animació amb perspectiva de gènere.

La setmana s'obrirà amb la visita de Pamela Palenciano Jodar amb el seu monòleg vivencial "No sólo duelen los golpes" sobre la violència de gènere. "No solo..." no es un testimonio de una historia, tampoco es un taller de prevención... ni así tampoco es un monólogo u obra de teatro: es todo a la vez, com afirma Pamela al seu blog

Durant les Jornades, l'alumnat de la tarda de l'Institut Ribot i Serra, gaudirà de diverses activitats:

Exposició plàstica. Des de diverses perspectives es tractava la temàtica: història, notícies sobre la violència de gènere. S'ha confegit des de diferents comissions (subgrups) i es col·locarà al vestíbul i al passadís de direcció, amb cartells i pòsters explicatius i denunciants de situacions de violència de gènere.

Videofòrums i teatre social: des de les diferents perspectives esmentades anteriorment es passaran uns documentals i es plantejaran preguntes de reflexió per al debat. D’altra banda, un altre subgrup representarà diferents situacions on la dona i l'home pateixen algun tipus de violència i les persones participants hauran de transformar-la.

Concurs artístic: una oportunitat per tot l'alumnat de participar amb les seves creacions artístiques amb perspectiva de gènere (literàries, expressió corporal, contes, teatre, fotografia, vídeos, etc.)

I moltes activitats més: representació auditiva, rols playing, ...

Totes les situacions que es treballaran són extretes de les nostres vides quotidianes, de com ens mirem, de com ens toquem, de com ens diem... (micromasclismes, noves masculinitats, ...). L'alumnat ens oferirà un espai de reflexió i diàleg amb la finalitat de canviar la nostra mirada posant-nos unes ulleres diferents (les de la perspectiva de gènere) i mostrar que canviant els petits gestos podem canviar el món.

Objectius

  • Identificar el contingut essencial del Dia Internacional contra la violència de gènere
  • Plasmar de manera gràfica i/o plàstica els conceptes afins a la temàtica
  • Promoure un caire socioeducatiu i de sensibilització sobre la temàtica
  • Crear consciència de les actituds personals i professionals que ens afecten tant a nivell individual com col·lectiu
  • Animar amb perspectiva de gènere!

Una activitat real per assolir aprenentatges reals

Aquestes jornades suposa una experiència real d'aplicació de la perspectiva de gènere en la intervenció social i una oportunitat d'aprenentatge (gestionar temps, espais; ajustar el llenguatge per a que fos entenedor, en funció del grup; dinamitzar temàtiques des d’un punt de vista socioeducatiu, ...) per tota la comunitat educativa.

Comentaris

Etiquetes

antifa antiglobalització apoteosi nècia assemblea Associació autogestió avaluació Badia barri Ca n'Oriac capacitats diferents Centres socials ciberanimació ciutat ciutats en transició col·lapse competència ecosocial comunal comunicació comunicació 2.0 comunitat Consell Escolar consum responsable Cooperativisme creació cultural crisi Cultura de carrer cultura democràtica cultura lliure cultura organitzativa cures decreixement democràcia democràcia cultural desenvolupament comunitari desigualtat desobediència diversitat funcional Documental ecofeminisme educació integral educació no formal educació popular edupunk empatia radical Empoderament equipaments socioculturals escoles feministes espai públic esport estat del benestar ètica hacker feminisme fp gènere gestió ciutadana gestió cultural gestió de conflictes globalització graffiti grup d'acció grups de consum horitzontalitat inèdit viable innovació democràtica intel·ligència col·lectiva interelacions Intervenció social lalluitaeduca libros lideratge llenguatge inclusiu lleure educatiu lleure sociocultural llibres lluita de classes masculinitats mediació comunitària Micromasclismes microvídeo mobilitzacions municipalisme okupa organització PAH participació pedagogía crítica pedagogia llibertària pedagogías invisibles perspectiva de gènere planificació poder poesia política projecte professional quadern de bitàcola reclaim the streets refugiades repressió sabadell servei públic sindicalisme Sobirania alimentària Sociologia solarpunk sostenibilitat suport mutu teatre de l'oprimit terapia antishock transformació treball per projectes violència masclista
Mostra'n més