El veïnat de salt vol la gestió comunitària de l’ateneu popular de la coma cros

assemblea-#asaltL’assemblea de l’Ateneu Popular de la Coma Cros ha iniciat a 23 de juliol la Campanya “A Salt tenim un projecte” amb l’objectiu de donar ressò i visibilitat al projecte de gestió de l’Ateneu que va ser presentat a l’Ajuntament de Salt (Girona) el passat dia 2 de juliol de 2014. Són 40 entitats les que donen suport a aquest projecte comú.
Via Antonio Alcàntara a EducacióTransformadora

La proposta de gestió de l’Ateneu de la Coma Cros, es basa en el model de gestió comunitària, on la presa de decisions recau en una assemblea democrática i oberta, a partir de la qual s’articulen comissions de treball i una comissió gestora. En el cas de l’Ateneu, aquesta assemblea es va constituir el passat 24 d’octubre de 2013, amb més d’una vintena d’entitats, com a resultat del procés participatiu que havia dut a terme el Consell de Ciutat amb el suport de l’Ajuntament, anomenat “Posem Fil a la Coma Cros”, el juliol de 2013.
Així, després d’un any de feina col·laborativa de nombroses entitats, inciada amb aquest procés participatiu organitzat des de l’Ajuntament, i posteriorment amb la jornada “Engeguem la Coma Cros”, realitzada el mes de març de 2014, el projecte de gestió comunitària de l’Ateneu n’és el principal resultat. Un projecte que gaudeix d’un ampli consens social, legitimat pel nombre de participants en les diferents jornades (entre 80 i 100) i pel suport de les entitats que el comparteixen.
Malgrat la feina feta, aquesta presentació no s’havia fet abans ja que l’Assemblea de l’Ateneu ha estat participant d’un procés de negociació amb l’Ajuntament, en tant que impulsor del procés participatiu, des del novembre de 2013. No obstant, el mes de maig de 2014, l’Ajuntament va trencar el procés amb l’argument de la impossibilitat legal del model i per qüestions de representativitat. Posteriorment, va convocar les entitats per explicar el seu projecte propi, obviant el procés engegat i la interlocució amb l’Assemblea, i va obrir un període de presentació de propostes i esmenes al seu projecte inicial.
La proposta municipal actual es concreta bàsicament en una revisió del pla d’usos, l’elaboració d’un calendari de programació i la simplificació dels tràmits d’ús. Segons l’assemblea, un projecte és molt més. El projecte de gestió comunitària de l’Ateneu presentat per l’Assemblea té com a elements identificadors; la intergeneracionalitat, el potenciament de la vida associativa, la inclusió, la connexió i articulació de la comunitat, la promoció de relacions socials i cooperació, la dinamització del territori, l’accés i espais no exclusius i la gestió democràtica. A més s’articula en tres eixos de treball; social, educatiu i cultural.
Des de l’Assemblea a més s’entén que la qüestió de la legalitat és un argument “pantalla”, ja que no només és una qüestió legal o tècnica, sinó que també és política i passa per la voluntat de confiar en les entitats. A més, el projecte es basa en la idea de democràcia directa, que no pretén represnetar sinó que convida a participar.
Més info:
Assemblea de l’Ateneu Popular de la Coma Cros
ateneucomacros@gmail.com
ateneucomacros.wordpress.com
http://www.facebook.com/assemblea.ateneucomacros
@ateneucomacros

Comentaris

Etiquetes

antifa antiglobalització apoteosi nècia assemblea Associació autogestió avaluació Badia barri Ca n'Oriac capacitats diferents Centres socials ciberanimació ciutat ciutats en transició col·lapse competència ecosocial comunal comunicació comunicació 2.0 comunitat Consell Escolar consum responsable Cooperativisme creació cultural crisi Cultura de carrer cultura democràtica cultura lliure cultura organitzativa cures decreixement democràcia democràcia cultural desenvolupament comunitari desigualtat desobediència diversitat funcional Documental ecofeminisme educació integral educació no formal educació popular edupunk empatia radical Empoderament equipaments socioculturals escoles feministes espai públic esport estat del benestar ètica hacker feminisme fp gènere gestió ciutadana gestió cultural gestió de conflictes globalització graffiti grup d'acció grups de consum horitzontalitat inèdit viable innovació democràtica intel·ligència col·lectiva interelacions Intervenció social lalluitaeduca libros lideratge llenguatge inclusiu lleure educatiu lleure sociocultural llibres lluita de classes masculinitats mediació comunitària Micromasclismes microvídeo mobilitzacions municipalisme okupa organització PAH participació pedagogía crítica pedagogia llibertària pedagogías invisibles perspectiva de gènere planificació poder poesia política projecte professional quadern de bitàcola reclaim the streets refugiades repressió sabadell servei públic sindicalisme Sobirania alimentària Sociologia solarpunk sostenibilitat suport mutu teatre de l'oprimit terapia antishock transformació treball per projectes violència masclista
Mostra'n més