Escola d’Estiu d’Animació Sociocultural 2014

ESCOLA ESTIULa RIA convoca la 2ona Escola d’Estiu “PauloFreire” d’Animació Sociocultural . Es realitzarà des de juliol fins a setembre del 2014 i de manera descentralitzada als municipis de Tarragona, València i Madrid.
L’escola està adreçada a totes i tots els professionals i voluntaris que treballen i s’interessen per la pràctica de l’animació sociocultural.

Les activitats programades es divideixen en diversos cercles d’aprentatge col·laboratiu que  pretenen aportar una reflexió crítica i un posicionament de les animadors i animadors sobre diferents àrees temàtiques que afecten la seva funció en una societat en transformació.  Els preus són econòmics i existeixen facilitas d’accès als cursos.
Perquè l’Escola d’Estiu
La Escola d’Estiu  d’Animació Sociocultural “Paulo Freire” pretén ser un lloc de trobada i de construcció de coneixement de manera col·lectiva entre els amants de l’Animació Sociocultural.  Professionals, associacions, acadèmics, estudiants, i veïnat interessat en com transformar la societat des de la cultura i la participació des de valors com la cooperació, la solidaritat i el suport mutu.
En moments com els que ens toca viure on els drets socials s’estan retallant i el estament públic està desapareixent l’Animació Sociocultural apareix com una gran eina per l’empoderament de les persones i les comunitat, i per a la construcció de ciutadania que permeti donar resposta a les necessitats socials de manera col·lectiva.
Els criteris de l’Escola
  • Totes les persones que participen com organitzadors o formadors ho fan de manera voluntària i sense cap remuneració econòmica. Es podrà realitzar un aportació econòmica a algun formador en el cas de que es valori que el seu perfil econòmic ho necessita.
  • El preu de la quota de participació és el més econòmic possible i serveix per cobrir les despeses derivades de la organització de l’Escola
  • Tothom pot ensenyar i tothom pot aprendre, i en aquest sentit s’organitzen els diferents espais de l’escola.


Programa Escola Animació Sociocultural “Paulo Freire” 2014


El programa de la II Escola “Paulo Freire” d’Animació Sociocultural està format per cercles d’aprenentatge   amb una metodologia col·laborativa, desenvolupada a partir de l’intercanvi d’experiències, el treball en grup, la reflexió crítica i l’autoria col·lectiva. És important destacar que cada cercle i activitat gaudeix d’autonomia i lliure criteri, observant sempre el projecte marc comú de treball en el qual està inscrit que són els criteris marcats per l’Escola.  Així per aquesta edició els cercles es presenten amb una modalitat descentralitzada i amb realitzacions temporals diferents
Cercles d’Aprenentatge Col·laboratiu
1. Cultura i Ciutadanía. Tarragona 2, 3 i 4 de juliol. Coordina: Pilar Figueres
Durada 20h.  Preu: 50 € (40€ per socis RIA, CASC_CAT i estudiants)
2. Metodologia i pràctiques de l’Animació Sociocultural. Valènica 4 i 5 de juliol. Coordina Mario Viché
Durada: 10h. Preu: 25 € (20 € per socis de RIA, Educadores Socials colegiats i estudiants)
3. Educar a través del cinema. València 7 al 11 de juliol. Coordina Auca Projectes Educatius (Ana Peris i Ximo Valero)  i Francesc Fenollosa
Durada 15h. Preu: 35€ (25 €per socis de RIA, Educadores Socials col·legiats i estudiants)
4. Primer preguntar-te: Reubicant eines creatives per a la intervenció amb persones. Madrid 12 i 13 setembre. Coordina Belén López
Durada: 12h. Preu: 25 € (20 € per socis de RIA i estudiants)

Comentaris