PAHC Sabadell: Hem guanyat la batalla al BBVA

Imatge d'enllaç permanent incrustadaSortim més reforçats i units; sortim absolutament admirats amb la solidaritat mostrada per aquestes 10 famílies, que lluny de prendre les decisions exclusivament en clau personal, han i hem entès com sempre que no hi ha res més imprescindible i satisfactori que la lluita col·lectiva, ni res més frustrant i erroni que voler remar sols en aquest oceà de barbàrie que és aquesta crisi capitalista.
Només lluitant tenim futur! Sí que es pot!

Podeis ver la versión en castellano aquí.

Analitzades les darreres comunicacions públiques del BBVA i comptant amb la informació que el banc ha facilitat les darreres hores, i havent-nos reunit totes les famílies de la PAHC de Sabadell ha arribat l’hora de comunicar a la ciutat i a la resta de companys de lluita la següent resolució:
  1. Després d’aquestes tres llargues setmanes d’intenses mobilitzacions, la posició que el BBVA ha fet pública en el darrer comunicat suposa un gir de 180 graus respecte les posicions que el banc plantejava abans de l’ocupació de l’entitat. Si per una pràctica totalitat dels casos el BBVA sempre es limitava a reclamar els 2 habitatges i deixar pendent el total que corresponia a l’aval, després de 18 dies d’ocupacions, després 56 oficines bloquejades i després de la unitat inquebrantable demostrada no només per les famílies sinó pels col·lectius organtizats d’aquesta ciutat i de totes les PAH, podem afirmar a hores d’ara que això no serà així en CAP dels 10 casos plantejats: El banc ha arribat al compromís literal de “treure els avals en 5 casos” i en la resta no deixar cap aval com a garantia hipotecària per cap préstec vinculat al primer habitatge. Això impossibilita que el banc es quedi cap habitatge d’avalista i, sobretot, en cap cas, dos habitatges.
  2. Lamentem haver hagut d’assebentar-nos d’aquesta posició a través dels mitjans de comunicació i en el dia d’ahir. Repetim que l’únic que ha preocupat al BBVA després d’aquests dies de lluita és que tothom entengui que lluitant ho podem tot i per això ha fet tot el possible per comunicar-se individualment amb les famílies i amb el consistori, negant a la PAH la qualitat d’interlocutor vàlid. Que després de 23 dies la decisió d’ahir d’assumir la darrera posició del banc com una clara victòria es prengués, com sempre, en una assemblea de totes les famílies demostra fins a quin punt aquesta estratègia del banc també ha fracassat estrepitosament.
  3. Durant les darreres hores, a més, també hem de celebrar que el banc estigui intentant comunicar-se amb interlocutors d’altres PAHs per informar sobre la voluntat de resoldre altres casos que també estaven molt encallats. Com vam dir des del principi, una victòria per aquests casos seria i és un victòria per tot el moviment. I ho serà sempre que tinguem clar que si ens toquen a una, ens toquen a totes, i que els únics límits a la nostra lluita els hem de posar nosaltres i les nostres profundes conviccions de justícia, i no la legalitat o la por al seu xantatge. El límit, companys, és el cel.
  4. En clau interna i de reforçament del moviment, la victòria no pot haver estat també més clara. No només sortim més reforçats i units; sortim absolutament admirats amb la solidaritat mostrada per aquestes 10 famílies, que lluny de prendre les decisions exclusivament en clau personal, han i hem entès com sempre que no hi ha res més imprescindible i satisfactori que la lluita col·lectiva, ni res més frustrant i erroni que voler remar sols en aquest oceà de barbàrie que és aquesta crisi capitalista.
  5. Volem agraïr a totes les formacions, organitzacions sindicals i veïnals i especialment a totes les PAHs de l’estat i a tota l’esquerra anticapitalista local el suport constant durant aquests dies, sense el qual ens hagués estat impossible arribar tan lluny, i sense el qual ens serà impossible arribar fins i tot molt més enllà en los nostres pràctiques desobedients en el futur.
    Només lluitant tenim futur! Sí que es pot!
    25 de març de 2014

Comentaris

Etiquetes

antifa antiglobalització apoteosi nècia assemblea Associació autogestió avaluació Badia barri Ca n'Oriac capacitats diferents Centres socials ciberanimació ciutat ciutats en transició col·lapse competència ecosocial comunal comunicació comunicació 2.0 comunitat Consell Escolar consum responsable Cooperativisme creació cultural crisi Cultura de carrer cultura democràtica cultura lliure cultura organitzativa cures decreixement democràcia democràcia cultural desenvolupament comunitari desigualtat desobediència diversitat funcional Documental ecofeminisme educació integral educació no formal educació popular edupunk empatia radical Empoderament equipaments socioculturals escoles feministes espai públic esport estat del benestar ètica hacker feminisme fp gènere gestió ciutadana gestió cultural gestió de conflictes globalització graffiti grup d'acció grups de consum horitzontalitat inèdit viable innovació democràtica intel·ligència col·lectiva interelacions Intervenció social lalluitaeduca libros lideratge llenguatge inclusiu lleure educatiu lleure sociocultural llibres lluita de classes masculinitats mediació comunitària Micromasclismes microvídeo mobilitzacions municipalisme okupa organització PAH participació pedagogía crítica pedagogia llibertària pedagogías invisibles perspectiva de gènere planificació poder poesia política projecte professional quadern de bitàcola reclaim the streets refugiades repressió sabadell servei públic sindicalisme Sobirania alimentària Sociologia solarpunk sostenibilitat suport mutu teatre de l'oprimit terapia antishock transformació treball per projectes violència masclista
Mostra'n més