El 22 de març els esplais de Barcelona demanaran locals dignes

Durant tot el Dia Localitza’t els esplais sortiran als carrers de Barcelona per fer activitats i acabaran la jornada amb una manifestació i la lectura d’un manifest.

Sortiran al carrer per fer visible la seva tasca educativa i demanar locals dignes on dur a terme la seva activitat. 

Tot i que l’acte està organitzat pel Projecte Localitza’t, d’Esplais Catalans, la manifestació està oberta a que hi puguin participar d’altres entitats educatives. Al llarg de tot el recorregut estarem acompanyats per grups de percussió, gegants, capgrossos i d’altres sorpreses que ja descobrireu.


El Dia Localitza’t -22 de març- és el dia que els esplais membres d’Esplais Catalans sortirem al carrer per fer visible la nostra tasca educativa i demanar locals dignes on dur a terme la nostra activitat. El Projecte Localitza’t ha organitzat aquesta jornada que pretén ser festiva i reivindicativa alhora per donar a conèixer la problemàtica de la manca de locals que pateixen moltes entitats de lleure infantil i juvenil. Així mateix, l’acte pretén ser un reconeixement al pes que tenen l’educació no formal i al voluntariat en el dia a dia dels esplais del nostre país.
Durant el Dia Localitza’t traurem l’esplai al carrer. És per això que al llarg de tot el matí, i en diferents places del centre de Barcelona, realitzarem un seguit d’activitats. A les 16h, i després d’un dinar de carmanyola a la Plaça de Catalunya, iniciarem una manifestació que pretén agrupar infants, joves, famílies, monitors i monitores, i que acabarà a la Plaça de Sant Miquel. Allà farem una lectura del manifest del Projecte Localitza’t i tancarem la jornada amb animació infantil.
Horari detallat de les diverses activitats de la jornada:
HORARI
ACTIVITAT
LLOC
11.30
Trobada i explicació de les activitats amb els infants
Places assignades
12.00
Realització de les activitats*
14.00
Dinar de germanor
Plaça Catalunya
15.00
Migdiada popular i descans
16.00
Trobada amb les famílies
16.30
Manifestació*
Lectura del manifest
Plaça Catalunya – Portal de l’Àngel – Plaça Nova – Carrer del Bisbe – Plaça Sant Jaume – Plaça Sant Miquel
18.00
18.30
 Animació infantil
(Noè Rivas)
Plaça Sant Miquel
* Activitats del matí
Durant tot el matí realitzarem activitats segons diferents grups d’edat en places del centre de Barcelona. Les activitats començaran a les 11,30h i la distribució dels espais serà la següent:
  • Plaça Sant Felip Neri: Xics (4-7 anys)
  • Plaça del Rei: Petits (7-9 anys)
  • Plaça Sant Miquel: Mitjans (9-12 anys)
  • Avinguda de la Catedral: Grans (12-15 anys)
  • Plaça de la Mercè: Joves (15-17 anys)
* Manifestació
La concentració està programada sobre les 16h a la Plaça Catalunya per tal de poder iniciar la manifestació a les 16,30h. El recorregut transcorrerà pel Portal de l’Àngel, l’Avinguda de la Catedral, el carrer del Bisbe, la Plaça de Sant Jaume i la Plaça de Sant Miquel, on acabarà. Aproximadament a les 18,30h farem la lectura del manifest i tancarem la jornada amb l’animació infantil a càrrec de Noè Rivas.
Tot i que l’acte està organitzat pel Projecte Localitza’t, d’Esplais Catalans, la manifestació està oberta a que hi puguin participar d’altres entitats educatives. Així doncs, s’espera una nombrosa participació d’esplais, caus i d’altres entitats d’arreu de Catalunya. Al llarg de tot el recorregut estarem acompanyats per grups de percussió, gegants, capgrossos i d’altres sorpreses que ja descobrireu.

Comentaris