Benvingut l'Ateneu Sud

Un grup de veïnes i membres del moviment 15M creen l’Ateneu del Sud amb l’objectiu de dinamitzar la zona

La nova plataforma té en ment diversos projectes innovadors que acostarà a les entitats presents als barris del sud de Sabadell

Karen Madrid a Ràdio Sabadell


Els barris del sud de la ciutat són rics en entitats, sobretot veïnals, però no acostumen a tirar endavant projectes i mobilitzacions per millorar aquesta zona. Aquest és el parer, almenys, d’un grup de veïns i membres del moviment 15M, que han decidit unir-se i crear l’Ateneu del Sud. La nova entitat, de moment sense seu física, està orientada a proposar i organitzar iniciatives socials, culturals i reivindicatives per tal de dinamitzar tot el sector sud. Un dels seus impulsors, i fins ara membre actiu de la Federació d’Associacions de Veïns (FAV), Ernest Espinós, ha apuntat que la principal motivació de l’Ateneu és “oferir coses noves i alternatives”, aprofitant l’experiència dels seus membres. “Que s’arribi a dinamitzar el sud ja depèn de la inquietud del veïnat”, ha reconegut Espinós. De fet, està previst que totes les propostes de l’Ateneu del Sud es facin arribar a les entitats de la zona perquè “se les apropiïn” i les defensin.

Entre les propostes que tenen entre mans els impulsors de l’Ateneu del Sud hi ha l’impuls de la història d’aquests barris de la ciutat. Per això, demanaran als veïns que tinguin fotografies antigues de la zona o arxius que ajudin a explicar la seva història que els cedeixin temporalment. Així mateix, l’entitat també treballa en el disseny d’un document amb els principals canvis urbanístics que s’haurien d’emprendre al sud de Sabadell per fer més accesibles aquests barris.

Comentaris