alterNatiu, consum responsable i creació cultural al barri de Covadonga de Sabadell

Ja som socis d'alterNatiu (Consum Responsable i Creació Cultural), un nou grup de consum al barri de Covadonga, Sabadell. 


Catalunya compta ja amb més de 150 grups o cooperatives de consum que busquem una relació directa amb la pagesia i defensem la sobirania alimentària. 


AlterNatiu, Consum Responsable i Creació Cultural

AlterNatiu és una associació de consum responsable de productes ecològics, un grup de persones que cuiden la seva salut i el medi ambient, a la recerca d'una cultura cap al desenvolupament del bé comú. Vol ser una proposta per reconsiderar la nostra nova condició de “natius” en un ambient compartit.

A alterNatiu somiem amb un món sostenible, equitatiu, on les dones i els homes recuperen el centre de les relacions culturals i econòmiques.

Ens agrupem per comprar directament a un o diversos pagesos del nostre entorn i apostar per un altre model d'agricultura i consum; perquè pensem que aquest moment de canvi es l'idoni per iniciar una aventura col·lectiva d'empoderament d'un present que pertany a tota la societat. A més creiem que les persones formades i informades desenvolupen un esperit més crític i són menys propenses a la manipulació, per això creem una espai cultural.


Volem sentir la satisfacció de construir la realitat que desitgem per a nosaltres i per als nostres fills.Els valors que bategen en el cor d'alterNatiu són: 


- Responsabilitat: estem en un moment històric crucial, volem estar present en aquest canvi de cicle de manera activa.

- Ecologisme: no volem respectar la naturalesa com a agents externs a ella, entenem que som naturalesa i que comprenent-la i mantenint-la com quelcom que ens ha estat “regalat” o “ofert” podem viure millor nosaltres i els que vénen.

- Inclusió: abracem la diversitat com a valor que ens enriqueix, sense oblidar les nostres pròpies arrels. Busquem els nostres punts en comú per crear sinergies.

- Integritat moral: fem el que fem i anem on anem, volem ser sempre persones. Coherents entre els nostres valors i les nostres accions, entre els nostres drets i les nostres obligacions. Amb transparència i honestedat.

- Positivisme: volem sacsejar-nos el pessimisme d'aquesta crisi. Sempre hi ha un camí, només cal posar-se a caminar cap a endavant i gaudir de la passejada.

- Proximitat: volem recuperar el sentiment de comunitat.

I volem viure d'acord amb els nostres valors.

El benefici clau d'unir-nos és una correlació de tres passos:

Associant-nos podem:

Augmentar la producció d'aliments locals lliures de transgènics i pesticides, potenciant els producte ecològics i sostenibles.

Crear un altre mercat on la cooperació, la reinversió social i la dimensió humana siguin factors tan importants com els diners.

Crear un espai cultural i de trobada al barri on compartir, ensenyar i aprendre, i si és possible, generar iniciatives de canvi social.

Comentaris