El rap, eina educativa i comunitària al barri del Raval

Joves del Raval que participen a l'Associació per a Joves Teb i a la xarxa ciutadana Ravalnet han creat el col·lectiu La Llama, per tractar temàtiques socials des de la música.
Associació per a Joves Teb a Xarxanet
El primer videoclip d'aquest col·lectiu ha estat visualitzat més de 1.700 cops en les dues setmanes que porta a Internet. És diu "Luchando derechos" i parla de drets socials, de la llibertat i dels abusos policials. La cançó de rap ha estat realitzada al taller de rimes de l'Associació per a Joves Teb i gravada a la ràdio comunitària de Ravalnet.
El col·lectiu La Llama s'ha creat amb el suport dels educadors i educadores d'aquestes dues entitats i l'objectiu és que els joves adquireixin competències i habilitats personals i socials a través de la música i l'anàlisi de temàtiques socials.
La Llama és fruit d'una col·laboració que van fer els joves participants de l'Associació per a Joves Teb amb un grup d'àvies del barri per fer una cançó per a la Festa Major del barri. "Festa+Raval=Festival" era el nom d'aquella primera cançó. Ara ja preparen la seva propera col·laboració: Un projecte de poesia social per al Sant Jordi 2014.

Comentaris