1a Jornades de la Coordinadora Animació Sociocultural de Catalunya - CASC_CAT

http://wordpress.cascat.org/i-jornada-de-la-coordinadora-danimacio-sociocultural-de-catalunya-casc-cat/La Jornada amb el nom "L'Animació Sociocultural desde les nostres singularitats" es realitzan l'1 de febrer a l'Ateneu Popular 9 Barris. Tenes tota la informació i inscripció en aquest enllaç!


Dissabte 1 de febrer de 2014

OBJECTIU

La CASC_CAT vol contribuir a posar en relació i fer xarxa amb tots aquells professionals y persones interessades en l’animació sociocultural. Aquestes primeres jornades són, entre altres, una de les iniciatives que per afavorir aquests espais de trobada i intercanvi. En concret, en aquestes jornades es vol aprofundir en els aspectes que els diversos perfils professionals de l’ASC compartim i alhora analitzar aquelles singularitats que ens enriqueixen.
LLOC
Ateneu Popular 9 Barris. C/ Portlligat 11-15 – 08042 – Barcelona

PROGRAMA
9h – 9,30h           Espai de benvinguda dels inscrits.
9,30h – 10h         Obertura i presentació de les jornades.
  • Xavier Úcar, president de la CASC_CAT Coordinadora per l’Animació Sociocultural de Catalunya i professor de la UAB – Universitat Autonòma de Barcelona
  • Mario Viché, president de la RIA – Red Iberoamericana d’Animació Sociocultural -  i professor de la UNED. Universitat Educació Nacional a Distància
10h – 12h            Per a mostra, un botó.
Presentació de la Taula de Franja de Nou Barris. Una proposta educativa treballada de manera comunitària entre diferents rols professionals, encàrrecs i entitats promotores. Una taula formada per més de vint agents socials amb presència d’associacions, empreses i administració pública. Abordarem la complexitat d’intervencions, de relacions i les potencialitats i límits d’un espai de trobada com aquest.
  • Empar Navarro, professora a l’Institut Turó d’en Roquetes
  • Glòria Mester i Oliver Postigo, Educadors del CSS Roquetes-Trinitat Nova-Canyelles
  • Vanesa  Españo, animadora a l’Ass. Juvenil Rocket Projet (Kasal Jove de Roquetes)
  • Mònica Salas, tècnica comunitària del Pla Comunitari de Verdun
  • Dinamitzen: Eli Medina, Xavier Franch i Antonio Alcántara, membres de la CASC_CAT
 12h  – 12,15h      Descans
 12,15h – 14h       Taula Rodona. L’ASC des de les nostres singularitats. La identitat de l’ASC
Debat a partir de diferents experiències i posicions sobre la identitat i l’especificitat que en cada cas identifica l’ASC. Es tracta d’aprofundir en allò que ens uneix i identificar aquells trets que singularitzen l’acció des de l’ASC. Es pretén també reflexionar sobre les diferents possibilitats de treball en xarxa.
  • Xavier Campos, gerent del CEESC – Col·legi d’Educadors i Educadores Socials de Catalunya
  • Pep Montes, gerent ACELLEC . Associació Catalana d’Empreses del Lleure i la Cultura
  • Xavi Franch, director Centre Cívic El Coll – La Bruguera
  • Jordi Sora, professor de l’Institut Salvador Seguí (Barcelona)
  • Modera: Pere Soler, professor de la UdG – Universitat de Girona
14h – 14,15h    Tancament de les Jornades i presentació del mapa de l’Animació Sociocultural

a Catalunya

  • Pilar Figueras, professora de l’Institut Francesc Vidal i Barraquer (Tarragona).
14,30h – 16h      Dinar
Tothom es pot quedar a dir al mateix menjador de l’Ateneu Popular 9 Barris. Únicament cal que al registrar la inscripció ho faci constar.
16h – 18h            Assemblea General Extraordinària de la CASC_CAT.
L’assemblea és oberta a tothom.
INSCRIPCIÓ
tripticasc_jornades14-2

Comentaris

Etiquetes

antifa antiglobalització apoteosi nècia assemblea Associació autogestió avaluació Badia barri Ca n'Oriac capacitats diferents Centres socials ciberanimació ciutat ciutats en transició col·lapse competència ecosocial comunal comunicació comunicació 2.0 comunitat Consell Escolar consum responsable Cooperativisme creació cultural crisi Cultura de carrer cultura democràtica cultura lliure cultura organitzativa cures decreixement democràcia democràcia cultural desenvolupament comunitari desigualtat desobediència diversitat funcional Documental ecofeminisme educació integral educació no formal educació popular edupunk empatia radical Empoderament equipaments socioculturals escoles feministes espai públic esport estat del benestar ètica hacker feminisme fp gènere gestió ciutadana gestió cultural gestió de conflictes globalització graffiti grup d'acció grups de consum horitzontalitat inèdit viable innovació democràtica intel·ligència col·lectiva interelacions Intervenció social lalluitaeduca libros lideratge llenguatge inclusiu lleure educatiu lleure sociocultural llibres lluita de classes masculinitats mediació comunitària Micromasclismes microvídeo mobilitzacions municipalisme okupa organització PAH participació pedagogía crítica pedagogia llibertària pedagogías invisibles perspectiva de gènere planificació poder poesia política projecte professional quadern de bitàcola reclaim the streets refugiades repressió sabadell servei públic sindicalisme Sobirania alimentària Sociologia solarpunk sostenibilitat suport mutu teatre de l'oprimit terapia antishock transformació treball per projectes violència masclista
Mostra'n més