#20D #AlertaFeminista La Contrareforma entra a Consell de Ministres aquest divendres! totxs al carrer!!

A Bcn a les 19h a Delegació del Govern (Mallorca, 278) 

A Tarragona i Lleida a les 19h davant les seus del PP

A la resta de municipis, estigueu atentes a les convocatòries. En principi, davant les seus del PP (per exemple a Rubí, Sant Cugat...). A Manresa al Crist Rei. A les 19h! 

També a Mallorca, País Valencià, ... 

No hem lluitat tant per aturar-nos aquí!
AVORTAMENT LLIURE I GRATUÏT!






Podeu seguir les convocatòries a #Alertafeminista i a https://www.facebook.com/events/682121501818559/


@dretalpropicos @JustaRevolta

Convocatòria de Justa Revolta a Sabadell

Després que el ministre de l'Interior, JorgeFernández Díaz, hagi confirmat que la reforma de l'avortament anirà al Consell de Ministres demà dia 20 de desembre, us volem instar a sumar-vos a les diferents convocatòries d’arreu per mostrar el nostre total rebuig a la proposta del Partit Popular.   

Des de Justa Revolta convoquem a una concentració demà a les 19h, davant la seu delPartit Popular de Sabadell: C/ Rambla - Àngel Guimerà.
Perquè tant si s’aprova com si no s'aprova sortirem al carrer per fer-nos sentir, per plantar cara i per deixar clar que no hem lluitat tant per aturar-nos aquí.
Perquè no estem disposades a acceptar que ningú decideixi per nosaltres, ens trobem demà als carrers!
@justa_revolta

 

 

No hem lluitat tant per aturar-nos aquí!

AVORTAMENT LLIURE I GRATUÏT!


Un cop més, tornem a reivindicar el dret de les dones a decidir, en tant que subjectes amb capacitats per prendre les seves pròpies decisions sobre la seva vida.


És per això, que exigim que l’estat garanteixi l’avortament lliure, entenent que cap agent (ni església, ni estat, ni parella, ni jutges) ha de poder limitar el dret a les dones a decidir, alhora que gratuït, ja que l’avortament és un acte mèdic, i per tant ha d’estar inclòs dins la cartera de serveis de la xarxa sanitària pública.


Fins a l’any 2010, l’avortament estava tipificat al codi penal com a un delicte excepte en tres supòsits (malformació del fetus, risc físic o psicològic de la mare, o que l’embaràs fos fruit d’una violació). Al 2010 s’introdueix la llei per terminis, que despenalitza l’avortament durant les primeres 14 setmanes i permet que les dones no necessitin el consentiment de terceres persones per avortar. Des de Justa Revolta, pensem que cal respectar el dret de les dones a decidir i, per tant, no s’ha de limitar el temps en el qual es poden practicar avortaments. Els límits de temps establerts per llei a l’estat espanyol estan per sota de la resta dels Països europeus que són de 24 setmanes límit. I és important tenir en compte que a l'Estat espanyol, el 88% de les dones avorten abans de les 12 setmanes, el 98% ho fa abans de les 21 setmanes. Els que es produeixen més enllà de les 21 setmanes són per risc fetal.


I sembla ser que el pitjor està per arribar. El ministre de justícia del PP, Alberto Ruiz-Gallardón, ja ha anunciat la seva intenció de modificar imminentment la llei per tornar a penalitzar l’avortament i tornar tipificar-lo dins el codi penal com a delicte, amb la intenció de no permetre que hi hagin terminis temporals en els quals la dona pugui avortar lliurement. Es tornarà, per tant, a la llei de supòsits anterior, però endurint els supòsits, a través de limitar el supòsit de risc físic i psicològic de la mare, i prohibint l’avortament en cas de discapacitat del fetus.


Des de Justa Revolta ens oposem a aquest intent encobert de prohibir totalment l’avortament, i considerem que, a part de mesures de caràcter normatiu com una regulació específica de l'avortament, cal que s'adoptin mesures per garantir els drets sexuals i reproductius de les dones, com són la informació sexual i afectiva a tots els nivells d’ensenyament i que els mètodes anticonceptius siguin gratuïts i a l’abast de tothom.


Davant d’aquesta situació, cal que diguem prou a aquesta ofensiva capitalista, patriarcal i catòlica, hem de continuar endavant amb aquesta lluita històrica, per un avortament lliure i gratuït.

 

PEL DRET AL PROPI COS!

 

NOSALTRES PARIM, NOSALTRES DECIDIM!

Comentaris

Etiquetes

antifa antiglobalització apoteosi nècia assemblea Associació autogestió avaluació Badia barri Ca n'Oriac capacitats diferents Centres socials ciberanimació ciutat ciutats en transició col·lapse competència ecosocial comunal comunicació comunicació 2.0 comunitat Consell Escolar consum responsable Cooperativisme creació cultural crisi Cultura de carrer cultura democràtica cultura lliure cultura organitzativa cures decreixement democràcia democràcia cultural desenvolupament comunitari desigualtat desobediència diversitat funcional Documental ecofeminisme educació integral educació no formal educació popular edupunk empatia radical Empoderament equipaments socioculturals escoles feministes espai públic esport estat del benestar ètica hacker feminisme fp gènere gestió ciutadana gestió cultural gestió de conflictes globalització graffiti grup d'acció grups de consum horitzontalitat inèdit viable innovació democràtica intel·ligència col·lectiva interelacions Intervenció social lalluitaeduca libros lideratge llenguatge inclusiu lleure educatiu lleure sociocultural llibres lluita de classes masculinitats mediació comunitària Micromasclismes microvídeo mobilitzacions municipalisme okupa organització PAH participació pedagogía crítica pedagogia llibertària pedagogías invisibles perspectiva de gènere planificació poder poesia política projecte professional quadern de bitàcola reclaim the streets refugiades repressió sabadell servei públic sindicalisme Sobirania alimentària Sociologia solarpunk sostenibilitat suport mutu teatre de l'oprimit terapia antishock transformació treball per projectes violència masclista
Mostra'n més