La PUDUP convoca Jornada de Lluita per l’Educació Pública el 24 d’octubre #24OCrític

La Plataforma Unitària en Defensa de la Universitat Pública, convoca una jornada de lluita a les facultats per al proper dijous 24 d’octubre. Aquest dia hi ha convocada una vaga educativa per defensar l’educació del poble i pel poble: crítica, democràtica, laica i en català, tot rebutjant la LOMCE i la resta de polítiques educatives que van en contra d’aquests principis.

El 24 d’octubre és una oportunitat més que tenim per sortir al carrer per denúnciar els atacs que està patint la universitat (pujada de taxes, reducció de beques, atacs a la democracia, precarietat laboral, mercantilització i privatitzacions) i sumar-nos a la lluita per construir una educació de totes i per a totes.

No es convoca vaga perquè la major part d’assemblees de facultat s’hi ha posicionat en contra. Així mateix, algunes assemblees han decidit convocar-la a les seves facultats, ja que ho consideren oportú per al desenvolupament d’una lluita sostinguda. Evidentment, des de la PUDUP es recolzen totes les mobilitzacions convocades, assumint la varietat de situacions, mètodes i ritmes locals, entenent que l’assumpció de les diferències tàctiques enriqueix al moviment estudiantil.

En qualsevol cas, els motius principals de les decisions preses rauen en la compartida preocupació per la falta d’estratègia a llarg termini de les lluites socials en general, i de la dels estudiants en particular. A aquestes altures del saqueig bancari als bens públics, ens neguem a acceptar les vagues d’un sol dia com a eina vàlida de defensa dels drets col·lectius, o com a mínim per si soles. A més, aquestes són habitualment plantejades des de despatxos d’alliberats sindicals aliens a les bases assembleàries i els contextos locals de cada facultat, procés escassament democràtic i de dubtós compromís polític de canvis efectius.
Comptat i debatut, a més de treballar l’estratègia a llarg termini, les assemblees expressen la volutat de recolzar les mobilitzacions que es duran a terme a secundària. Amb la intenció d’una àmplia confluència organitzativa amb la comunitat educativa, es treballarà amb les estudiants d’instituts (formació professional, ESO i batxillerat), compartint eines i aprenentatges d’organització i autodefensa.
A tals efectes, ens sumem a la convocatòria de la comunitat educativa de Manifestació de migdia, amb una postura crítica al procés d’aquesta lluita. És per això que convoquem al bloc universitari amb el lema: L’educació del poble en mans del poble, tot el poder a les assemblees.
Igualment, us animem a difondre l’estrena del documental Universidad S.A:http://www.universidadsa.com/ Es tracta d’un llargmetratge sobre el procés encobert de privatització de les Universitats a través dels Consells Socials, fet per unes companyes que els han investigat i processat de forma totalment altruista.


Aquí els TRAILERS: 





Comentaris

Etiquetes

antifa antiglobalització apoteosi nècia assemblea Associació autogestió avaluació Badia barri Ca n'Oriac capacitats diferents Centres socials ciberanimació ciutat ciutats en transició col·lapse competència ecosocial comunal comunicació comunicació 2.0 comunitat Consell Escolar consum responsable Cooperativisme creació cultural crisi Cultura de carrer cultura democràtica cultura lliure cultura organitzativa cures decreixement democràcia democràcia cultural desenvolupament comunitari desigualtat desobediència diversitat funcional Documental ecofeminisme educació integral educació no formal educació popular edupunk empatia radical Empoderament equipaments socioculturals escoles feministes espai públic esport estat del benestar ètica hacker feminisme fp gènere gestió ciutadana gestió cultural gestió de conflictes globalització graffiti grup d'acció grups de consum horitzontalitat inèdit viable innovació democràtica intel·ligència col·lectiva interelacions Intervenció social lalluitaeduca libros lideratge llenguatge inclusiu lleure educatiu lleure sociocultural llibres lluita de classes masculinitats mediació comunitària Micromasclismes microvídeo mobilitzacions municipalisme okupa organització PAH participació pedagogía crítica pedagogia llibertària pedagogías invisibles perspectiva de gènere planificació poder poesia política projecte professional quadern de bitàcola reclaim the streets refugiades repressió sabadell servei públic sindicalisme Sobirania alimentària Sociologia solarpunk sostenibilitat suport mutu teatre de l'oprimit terapia antishock transformació treball per projectes violència masclista
Mostra'n més