El poble vol les claus

El poble vol les claus
Veïnes, veïns i entitats del municipi de Salt (Girona) s’han organitzat, han realitzat jornades de formació i han decidit que el suport mutu i els projectes de creació comunitària són bàsics per a la inclusió social i la construcció de ciutadania.


“El poble vol les claus” vol dir que les persones i entitats de Salt volen i poden gestionar. La gestió comunitària significa posar en marxa projectes socials, econòmics i culturals auto-organitzats i gestionats de forma directa per la població; veïns, veïnes, associacions, grups, col·lectius,  etc.
Antonio Alcántara a educaciótransformadora


Les autores de la campanya afirmen que “Salt necessita espais de trobada que articulin la xarxa associativa i vinculin persones i entitats. Llocs on relacionar-nos, organitzar-nos, crear i treballar en projectes col·lectius, cooperatius i transformadors per la millora dels barris. Un d’aquests espais és la Coma Cros, i en el futur, podrien ser els casals de barri.”


Volem una gestió comunitària i popular dels equipaments públics com la Coma Cros i d’altres futurs espais. Volem les claus!:

-Les claus dels equipaments públics, que són de tothom, i per tant dels veïns i veïnes, les claus que són nostres.

-Les claus per decidir i prendre part sobre els espais comuns i avançar cap a formes democràtiques de gestió de la vida compartida.

- Les claus per recuperar pel poble espais com la Coma Cros i decidir dia a dia què volem fer, com fer-ho,…

- Les claus per garantir la proximitat, la participació, la transparència i la creació de vincles cooperatius i espais d’organització col·lectiva als barris.

- Les claus per obrir les portes dels espais que fins ara han estat tancats, evitant exclusions, discriminacions i exclusivitats.

- Les claus per crear i construir cultura popular i viva, des del carrer.

EL POBLE VOL LES CLAUS

Comentaris

Etiquetes

antifa antiglobalització apoteosi nècia assemblea Associació autogestió avaluació Badia barri Ca n'Oriac capacitats diferents Centres socials ciberanimació ciutat ciutats en transició col·lapse competència ecosocial comunal comunicació comunicació 2.0 comunitat Consell Escolar consum responsable Cooperativisme creació cultural crisi Cultura de carrer cultura democràtica cultura lliure cultura organitzativa cures decreixement democràcia democràcia cultural desenvolupament comunitari desigualtat desobediència diversitat funcional Documental ecofeminisme educació integral educació no formal educació popular edupunk empatia radical Empoderament equipaments socioculturals escoles feministes espai públic esport estat del benestar ètica hacker feminisme fp gènere gestió ciutadana gestió cultural gestió de conflictes globalització graffiti grup d'acció grups de consum horitzontalitat inèdit viable innovació democràtica intel·ligència col·lectiva interelacions Intervenció social lalluitaeduca libros lideratge llenguatge inclusiu lleure educatiu lleure sociocultural llibres lluita de classes masculinitats mediació comunitària Micromasclismes microvídeo mobilitzacions municipalisme okupa organització PAH participació pedagogía crítica pedagogia llibertària pedagogías invisibles perspectiva de gènere planificació poder poesia política projecte professional quadern de bitàcola reclaim the streets refugiades repressió sabadell servei públic sindicalisme Sobirania alimentària Sociologia solarpunk sostenibilitat suport mutu teatre de l'oprimit terapia antishock transformació treball per projectes violència masclista
Mostra'n més