Projecte Sarau, oci integrador i inclusiu


Sarau és una organització no lucrativa formada per voluntaris, integradors socials, educadors socials i psicoterapeutes que treballen en l'àmbit de la salut mental i la discapacitat. Una organització solidària, dinàmica i participativa que integra persones diverses en un projecte comú, i tots plegats promovem la millora dels moments de lleure, de la realitat que ens envolta i de la inclusió real i participativa.

Treballen per una societat més solidària i respectuosa amb la diversitat humana, proclamant un canvi de paradigma des del sector professional per garantir els drets de les persones amb diversitat funcional i reivindicant el reconeixement del fenomen de l’oci com a necessitat de primer ordre, en totes les seves vessants. Per això treballen l’oci inclusiu des de diferents àmbits amb una clara vocació de servei a les persones, a la comunitat i a les entitats del tercer sector.dibujo_programas

L'Associació d'Oci Inclusiu Saräu és una entitat sense ànim de lucre que va ser fundada l’any 2009 per persones implicades professionalment en l'àmbit social.

Els membres de l’ Associació són persones singulars amb històries diferents que apostem per la importància dels moments de lleure autèntic i les relacions personals com a font de benestar i plaer. Juntes, forman una xarxa de persones que senten la solidaritat i es comprometem  a donar impuls als projectes de l’entitat. Gràcies al suport dels socis i sòcies, Saräu creix i els seus serveis arriben a més persones.

L'objectiu és convertir els reptes en solucions, per això col•laboren en la construcció d’un entorn social millor, on ser i estar sigui cada cop més càlid per a tots, sigui quin sigui el color de la nostra etiqueta.

Els voluntaris són els agents principals de canvi social, el pilar fonamental i l’ànima de Saräu.

Compartint valors i principis, somnis i preocupacions, interessos, desitjos i alegries, aporten un suport càlid i alguna cosa específica que només resideix en nosaltres mateixos i, gràcies a la implicació i a la inversió del seu temps lliure empenyen Saräu cap al seu objectiu cooperant en el desenvolupament  de les seves activitats.

El seu més gran compromís, però, és amb els participants de les activitats. Amb ells formen una xarxa de suport natural i divers que que configura la comunitat Sarau, on el més important són els moments de diversió únics i irrepetibles.

Formen equips de treball en forma de grups participatius en què cada membre aporta les seves capacitats i habilitats  per construir de forma conjunta una millora en la qualitat dels serveis de lleure.


Comentaris