El sector del lleure educatiu i sociocultural també està en perill

#dedolpellleureAquest dijous es fa una vaga al lleure per que el 8 de juliol “caduca” el conveni d’aquest sector laboral, entre d’altres. I gràcies a la darrera reforma laboral, en no acordar-se cap de nou (en això tenen molta responsabilitat les grans empreses del lleure educatiu), els que treballen al lleure passaran a dependre de l’estatut del treballador, que té els Salari Mínim Interprofessional com a base.
Una de les amenaces que comportarà la desaparició del marc regulador de lleure, serà la disminució de la qualitat pedagògica i un augment de la precarietat.
Antonio Alcántara en educaciótransformadora




A això se l’ha de sumar que no hi ha desenvolupat cap marc legislatiu que empari i permeti al sector del lleure sociocultural i educatiu  no haver de dependre de qüestions purament economicistes, cosa que permetria els professionals que hi treballan desenvolupar la seva tasca garantint la qualitat educativa.
Una de les amenaces que comportarà la desaparició del marc regulador de lleure, serà la disminució de la qualitat pedagògica i un augment de la precarietat. En aquest cas com si fos un anunci publicitari podríem dir “menys es més”.
Alhora això provocarà la desaparició dels grups professionals i de les taules salarials que els hi son pròpies, la classificació i la  jornada desapareixeran. Per tant la retribució salarial serà inferior.
Tres exemples extrets de http://lleure.eformacio.org/node/467
  • Un Monitor/a que treballa 12,5 hores/setmanals i que percep per aquesta feina 363,07€ (en brut i sense pagues), passarà a cobrar 201,65€ (en brut i sense pagues)
  • Un Animador/a que treballa 37,5 hores/setmanals i que percep per aquesta feina 1334,92€ (en brut i sense pagues), passarà a cobrar 604’96€ (en brut i sense pagues)
  • Un Coordinador/a d’Activitats que treballa 20 hores/setmanals i que percep per aquesta feina 677,01€ (en brut i sense pagues), passarà a cobrar 322,65€ (en brut i sense pagues)
Tot es comunica. El que afecta a un sector afecta a l’altra. Perquè això no és un tema de “salvese quien pueda”. La crisi és una estafa que estem patint les classes populars i treballadores independentment del sector del que formem part.
Podeu donar suport aquí:
signa
I teniu més informació aquí: http://soslleure.blogspot.com.es/

Comentaris

Marta Estech ha dit…
És indignant que es doni aquesta situació, jo sóc tècnica superior en animació sociocultural i crec que aquesta situació que s'està donant es per reivindicar, el que passa es que la gent no es dóna compte de la importància que aquesta té. Qualsevol cosa, que pugui fer per ajudar-vos compteu amb mi.

Etiquetes

antifa antiglobalització apoteosi nècia assemblea Associació autogestió avaluació Badia barri Ca n'Oriac capacitats diferents Centres socials ciberanimació ciutat ciutats en transició col·lapse competència ecosocial comunal comunicació comunicació 2.0 comunitat Consell Escolar consum responsable Cooperativisme creació cultural crisi Cultura de carrer cultura democràtica cultura lliure cultura organitzativa cures decreixement democràcia democràcia cultural desenvolupament comunitari desigualtat desobediència diversitat funcional Documental ecofeminisme educació integral educació no formal educació popular edupunk empatia radical Empoderament equipaments socioculturals escoles feministes espai públic esport estat del benestar ètica hacker feminisme fp gènere gestió ciutadana gestió cultural gestió de conflictes globalització graffiti grup d'acció grups de consum horitzontalitat inèdit viable innovació democràtica intel·ligència col·lectiva interelacions Intervenció social lalluitaeduca libros lideratge llenguatge inclusiu lleure educatiu lleure sociocultural llibres lluita de classes masculinitats mediació comunitària Micromasclismes microvídeo mobilitzacions municipalisme okupa organització PAH participació pedagogía crítica pedagogia llibertària pedagogías invisibles perspectiva de gènere planificació poder poesia política projecte professional quadern de bitàcola reclaim the streets refugiades repressió sabadell servei públic sindicalisme Sobirania alimentària Sociologia solarpunk sostenibilitat suport mutu teatre de l'oprimit terapia antishock transformació treball per projectes violència masclista
Mostra'n més