EcoFREAKshow a Sabadell

Una trobada entre diversos professionals i entitats d'Europa que treballen al voltant del circ social, el teatre, l'art reciclat i la inclusió social. Aquest projecte esta basat en l'Eco-ARt com a forma d'expressió accessible i respectuosa amb el medi ambient; i el circ-freak com a base del treball a nivell personal i com a eina per incidir en element com l'autoestima, l'autoconeixement, el desenvolupament personal i l'expressió crítica social de forma creativa; tot això promovent el treball en grup. El projecte circense es desenvoluparà a la ciutat de Sabadell durant els pròxims dies 27 de maig i 2 de juny.

Hi participen 5 entitats i 32 professionals de l'àmbit de la joventut de diverses ciutats europees.


Per tal de compartir experiències i bones pràctiques amb d'altres entitats i professionals han dissenyat dues activitats obertes.
  • Per una banda, "El Mercat de les entitats". En aquest mercat es podrà conèixer la metodologia de treball desenvolupada en altres països, las possibilitats del programa joventut en acció (sobretot de finançament de projectes) i per últim es podrà intercanviar dades de contacte per generar una xarxa de nous projectes europeus. Dimarts 28 de 11:30 a 14 hores al Centre Cívic Can Rull.
  • Per altra banda, una activitat dirigida a la comunitat en general (joves, professionals, entitats, etc.). Es tracta del perfomance "EcoFreakShow"Un treball visual i artístic que es durà a terme a la Plaça Sant Roc el proper divendres 31/05/13 de 18 a 20 hores. Hi haurà circ, teatre i activitats dirigides a joves. 

Circ ECO és sens dubte el projecte més ampli, divers i ambiciós que TACC ha impulsat fins ara. Aquest projecte internacional subvencionat amb fons de la Unió Europea, planteja tornar als inicis del Circ, utilitzat com una eina d'inclusió i transformació social.
Durant els dies en què es desenvolupa el projecte els participants adquiriran diferents coneixements que permetran el treball amb joves mitjançant aquesta disciplina artística. Circ ECO, pretén a més la utilització de materials reciclats i bàsics en el context de l'adquisició dels majors resultats en la feina diària, oferint una visió àmplia que permeti la inclusió a col·lectius vulnerables i nous horitzons a través del treball grupal.
Aquest projecte finançat pel programa Joventut en Acció, compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sabadell i L'Estruch, fàbrica de creació artística de la ciutat.

Comentaris