El barri de Gràcia de Sabadell inaugura diumenge una biblioteca pública a l’institut Pau Vila

Biblioteca Pública de Gràcia - Sabadell, SpainEl barri de Gràcia inaugura aquest diumenge una nova biblioteca pública, ubicada en una sala de l’Institut Pau Vila. 

La idea d'aquest nou equipament és aprofitar la biblioteca que ja existia al Pau Vila en horari lectiu i “obrir-la a tot el barri”.
Núria Brugués | Ràdio Sabadell

L’equipament obrirà de dilluns a divendres de les quatre de la tarda a les vuit del vespre, però depenent de l’acollida que tingui per part dels estudiants i dels veïns, no es descarta que pugui ampliar aquest horari. L'equipament comptarà amb un fons aproximat de 3.000 volums, inclòs un racó infantil. La biblioteca comptarà amb una persona encarregada d'atendre els usuaris, i que ha estat possible gràcies a l'aportació econòmica de la mateixa Agrupació de Veïns i de l'AMPA de l'institut. La inauguració d'aquest diumenge significa el compliment d'una "vella reivindicació veïnal", segons la membre de la junta de la Biblioteca i vocal de l’Agrupació de Veïns de Gràcia, Cris Molins. Fa aproximadament un any, l’Institut volia posar en marxa la seva pròpia biblioteca, un projecte al qual es van sumar tant l'entitat veïnal gracienca com d'altres associacions del barri. "Vam sospesar si era necessari i ho veiem factible”, argumenta Molins.
La idea d'aquest nou equipament és aprofitar la biblioteca que ja existia al Pau Vila en horari lectiu i “obrir-la a tot el barri”. Està destinada als estudiants del centre fora de l’horari de classes i a tota la gent del barri que vulgui acostar-s’hi. De fet, només caldrà fer-se soci de la biblioteca per tal de poder consultar els llibres. Molins remarca que saben que parteixen amb un hàndicap: “Està situada en una primera planta i amb graons. No és la situació ideal, però així podem començar i continuar la demanda a l’Ajuntament i a les institucions que Gràcia pugui tenir una biblioteca en condicions”.
Programa d'actes
Diumenge es farà la inauguració oficial, amb un programa que començarà a les onze del matí amb una cercavila pels carrers del barri, a càrrec dels Gegants i Grallers de Gràcia. També es farà un acte sobre l’Any Espriu (12h), amb l’actuació dels Músics de Gràcia, format per alumnes i professors del Pau Vil. Després d’una visita per les instal·lacions, hi haurà una actuació del grup de teatre de la SCR El Ciervo. Durant tot el matí hi haurà un "Racó d'intercanvi de llibres" a l'entrada del centre.



Comentaris

Etiquetes

antifa antiglobalització apoteosi nècia assemblea Associació autogestió avaluació Badia barri Ca n'Oriac capacitats diferents Centres socials ciberanimació ciutat ciutats en transició col·lapse competència ecosocial comunal comunicació comunicació 2.0 comunitat Consell Escolar consum responsable Cooperativisme creació cultural crisi Cultura de carrer cultura democràtica cultura lliure cultura organitzativa cures decreixement democràcia democràcia cultural desenvolupament comunitari desigualtat desobediència diversitat funcional Documental ecofeminisme educació integral educació no formal educació popular edupunk empatia radical Empoderament equipaments socioculturals escoles feministes espai públic esport estat del benestar ètica hacker feminisme fp gènere gestió ciutadana gestió cultural gestió de conflictes globalització graffiti grup d'acció grups de consum horitzontalitat inèdit viable innovació democràtica intel·ligència col·lectiva interelacions Intervenció social lalluitaeduca libros lideratge llenguatge inclusiu lleure educatiu lleure sociocultural llibres lluita de classes masculinitats mediació comunitària Micromasclismes microvídeo mobilitzacions municipalisme okupa organització PAH participació pedagogía crítica pedagogia llibertària pedagogías invisibles perspectiva de gènere planificació poder poesia política projecte professional quadern de bitàcola reclaim the streets refugiades repressió sabadell servei públic sindicalisme Sobirania alimentària Sociologia solarpunk sostenibilitat suport mutu teatre de l'oprimit terapia antishock transformació treball per projectes violència masclista
Mostra'n més