L'animació sociocultural no és neutra. Jornada d'Animació Sociocultural de Catalunya a Salt


Animació Sociocultural del Ribot i Serra ha participat avui a Salt a la Jornada d'Animació Sociocultural de Catalunya. 

Organitzada amb molta estima pel professorat i alumnat de l’Institut Vallvera volen posar sobre la taula diferents experiències pràctiques i donar visibilitat al Drets Humans Emergents.


La Jornada s'ha iniciat a les 10h a l'institut Vallvera de Salt reivindicant l'Animació Sociocultural viva com a eina imprescindible de transformació social des de la visió dels drets humans emergents.

Els drets humans emergents són reivindicacions legítimes de la societat civil dirigides a la formulació de nous o renovats drets humans. Entre els drets humans emergents ens trobem, des de formulacions estrictament innovadores, com el dret a una renda bàsica, fins a noves interpretacions de drets clàssics, com el dret a accedir a les medicines, una prolongació del clàssic dret a la salut.Desprès les assistents s'han dividit per treballar diferents eixos: Joc, Aprenentatge-Servei, Dinamització Juvenil i Emprenedoria.La Jornada s'ha reprès a la tarda en torn la integració i cohesió social des de la perspectiva de la colla castellera Marrecs de Salt. Hem fet pinya i hem fet un castell.Finalment s'han fet dos tallers simultanis de percussió i de dansa africana que han convergit en una emotiva cloenda.

L'alumnat i professorat d'Animació Sociocultural del Ribot i Serra vol felicitar i agrair l'esforç a l'Institut Vallvera per la fantàstica organització d'aquesta gran festa de l'Animació Sociocultural.

Efectivament, l'Animació Sociocultural no és neutra, i ha tornat a demostrar que està molt viva.


Comentaris