Que no ens retallin el futur!


La Coordinadora d'Assemblees d'Instituts de Sabadell (CAES) convoca a les 10.30h davant de l'Ajuntament per anar a Barcelona i sumar-se a les mobilitzacions convocades per buidar aules d'insituts i universitats aquest dijous, 28 de febrer.

Sense educació no hi ha democràcia possible!

Cap mercat ens ha de governar!

Comunicat de Revolta Global-Esquerra Anticapitalista



Després de més de quatre anys de crisi, les desigualtats socials, l'atur i la misèria, segueixen creixent. Tot i així els els governs de Catalunya i Espanya no deixen d'aplicar la mateixa recepta: austeritat neoliberal, retallades i precarització per arribar a un creixement que es veu cada cop més llunyà. Mentrestant les multinacionals com Telefònica han recuperat els seus beneficis i acomiaden treballadors il·legalment; la banca utilitza les arques públiques per a cobrar els seus deutes privats i la classe política amaga els seus sobres a paradisos fiscals per no haver de pagar impostos.

A l'educació, l'aplicació de l'austeritat, la reducció del dèficit, duu pujades de taxes que ens obliguen a endeutar-nos per estudiar, i alhora redueix les plantilles de professorat i del pressupost per mantenir les instal·lacions universitàries. Tot plegat ens porta a un model educatiu sense futur, amb aules més plenes, professores més carregades de feina i d'estudiants, personal de serveis més precari i instal·lacions més obsoletes. Mentrestant es desenvolupa una altra universitat, en paral·lel a aquesta, utilitzant els diners públics per crear centres de recerca i màsters privats, amb preus impossibles per la majoria de la societat.
Alhora, la destrucció de llocs de treball, les deslocalitzacions i la precarietat laboral desvaloritzen els nostres estudis. La inversió feta per la societat en l'educació es desaprofita quan hem d'emigrar per buscar una feina digna, o com a mínim una feina on es valorin les nostres professions. Milers d'euros invertits en persones que se'n van sense bitllet de tornada.
Davant d’això hem de defensar l'educació per a tothom, la formació com a eina per a sortir de la crisi i construir una societat nova. Davant dels interessos econòmics d'una minoria hem de garantir el dret dels fills i les filles de la classe treballadora a estudiar sense endeutar-se. Salvant bancs, desnonant famílies i indultant corruptes no sortirem de la crisi. Necessitem una ruptura amb les polítiques neoliberals i amb els polítics que les porten a terme.
Sense educació no hi ha democràcia possible!
Cap mercat ens ha de governar!

Comentaris

Etiquetes

antifa antiglobalització apoteosi nècia assemblea Associació autogestió avaluació Badia barri Ca n'Oriac capacitats diferents Centres socials ciberanimació ciutat ciutats en transició col·lapse competència ecosocial comunal comunicació comunicació 2.0 comunitat Consell Escolar consum responsable Cooperativisme creació cultural crisi Cultura de carrer cultura democràtica cultura lliure cultura organitzativa cures decreixement democràcia democràcia cultural desenvolupament comunitari desigualtat desobediència diversitat funcional Documental ecofeminisme educació integral educació no formal educació popular edupunk empatia radical Empoderament equipaments socioculturals escoles feministes espai públic esport estat del benestar ètica hacker feminisme fp gènere gestió ciutadana gestió cultural gestió de conflictes globalització graffiti grup d'acció grups de consum horitzontalitat inèdit viable innovació democràtica intel·ligència col·lectiva interelacions Intervenció social lalluitaeduca libros lideratge llenguatge inclusiu lleure educatiu lleure sociocultural llibres lluita de classes masculinitats mediació comunitària Micromasclismes microvídeo mobilitzacions municipalisme okupa organització PAH participació pedagogía crítica pedagogia llibertària pedagogías invisibles perspectiva de gènere planificació poder poesia política projecte professional quadern de bitàcola reclaim the streets refugiades repressió sabadell servei públic sindicalisme Sobirania alimentària Sociologia solarpunk sostenibilitat suport mutu teatre de l'oprimit terapia antishock transformació treball per projectes violència masclista
Mostra'n més