Els alumnes del Ribot i Serra organitzen demà una rua de carnaval pels carrers del barri

Els alumnes del Ribot i Serra organitzen demà una rua de carnaval pels carrers del barri Núria García | Ràdio Sabadell
Els alumnes del grau d’Animació Sociocultural de l’Institut Ribot i Serra, entre els barris d’Espronceda i Campoamor, han organitzat, per a demà a la tarda (16h), una rua de carnaval inspirada en pel·lícules de ciència ficció com, per exemple, El senyor dels anellso Harry Potter.
 

Els responsables de la iniciativa calculen que hi participaran al voltant de 150 estudiants d’una dotzena de classes del centre educatiu que han posat molta imaginació i moltes ganes per oferir el millor espectacle als veïns de la zona. “La idea ha tingut molt bona acollida i la gent està molt engrescada preparant les comparses i les carrosses”, ha explicat una de les impulsores del projecte, Eva Méndez.

De fet, si té èxit, no descarten que, de cara a pròximes edicions, la rua sigui oberta a altres entitats del barri. “Seria una bona idea”, ha assenyalat Méndez. No obstant això, aquesta alumna del grau d’Animació Sociocultural del Ribot i Serra admet que tirar endavant aquesta rua de carnaval no està sent gens fàcil, bàsicament perquè no disposen de molts recursos a conseqüència de les “retallades”. Sigui com sigui, però, han tirat d’inventiva i, des de fa setmanes, han fet una campanya econòmica, que consisteix en vendre el berenar durant l’hora del pati, per tal de recollir fons que els permeti sufragar les despeses de llogar un generador elèctric i els altaveus que s’utilitzaran durant la desfilada. La rua sortirà del carrer Concha Espina, passarà pel carrer Goya, el passeig Espronceda, la carretera de Barcelona, el passeig Comerç, de nou pel carrer Goya i finalitzarà a la plaça Picasso.





L’Institut Ribot i Serrà, però, no és l’únic centre educatiu de la ciutat que ha organitzat activitats per celebrar el carnaval, sinó que a una vintena més també s’hi faran actes demà, com ara festes a les mateixes escoles.
 

Comentaris

Anònim ha dit…
ha estat genial!!! ha estat complicat pero es genial haver compartit aquest esforç amb tanta gent!!

Etiquetes

antifa antiglobalització apoteosi nècia assemblea Associació autogestió avaluació Badia barri Ca n'Oriac capacitats diferents Centres socials ciberanimació ciutat ciutats en transició col·lapse competència ecosocial comunal comunicació comunicació 2.0 comunitat Consell Escolar consum responsable Cooperativisme creació cultural crisi Cultura de carrer cultura democràtica cultura lliure cultura organitzativa cures decreixement democràcia democràcia cultural desenvolupament comunitari desigualtat desobediència diversitat funcional Documental ecofeminisme educació integral educació no formal educació popular edupunk empatia radical Empoderament equipaments socioculturals escoles feministes espai públic esport estat del benestar ètica hacker feminisme fp gènere gestió ciutadana gestió cultural gestió de conflictes globalització graffiti grup d'acció grups de consum horitzontalitat inèdit viable innovació democràtica intel·ligència col·lectiva interelacions Intervenció social lalluitaeduca libros lideratge llenguatge inclusiu lleure educatiu lleure sociocultural llibres lluita de classes masculinitats mediació comunitària Micromasclismes microvídeo mobilitzacions municipalisme okupa organització PAH participació pedagogía crítica pedagogia llibertària pedagogías invisibles perspectiva de gènere planificació poder poesia política projecte professional quadern de bitàcola reclaim the streets refugiades repressió sabadell servei públic sindicalisme Sobirania alimentària Sociologia solarpunk sostenibilitat suport mutu teatre de l'oprimit terapia antishock transformació treball per projectes violència masclista
Mostra'n més