Biblioteca Infantil i Juvenil Can Butjosa


follet menu
El proper dimarts 27 de novembre l'alumnat de segon d'Animació Sociocultural de l'Institut Ribot i Serra visitarem la Biblioteca Can Butjosa.

La Biblioteca Can Butjosa és un espai EDUCADOR i de convivència obert a tothom que treballa sobre la base que la lectura és una eina de creixement.

Així es presenten ells mateixos: 

Ens agradaria que els més petits coneguin de ben menuts la biblioteca, ja que a Can Butjosa creiem fermament en el fet que si s’aconsegueix establir amb ells una bona relació de bon principi, aquesta serà més beneficiosa a la llarga, per a ambdues parts.

En aquesta relació biblioteca-escola, Can Butjosa ha establert un principi prioritari: que no hi hagi cap nen que deixi l’escola sense haver visitat mai la biblioteca.

Objectius Generals de la Biblioteca.

1. Ajudar als nens, joves i adults a esdevenir uns bons usuaris de biblioteca, que no tinguin “bibliotecofòbia”.

2. Ajudar als nens, joves i adults a esdevenir uns bons lectors. La lectura és una eina de creixement personal.

3. Ajudar als nens, joves i adults a adquirir uns hàbits de comportament específics que els enriquiran com a persones i els ajudaran a integrar-se en la comunitat i el país on viuen.

 La biblioteca Infantil i Juvenil Can Butjosa va nèixer el 10 d'abril de 1983 fruit d'un conveni entre la Generalitat i l' Ajuntament de Parets i és una de les poques biblioteques especialitzades per a nens que existeixen a Catalunya.

 La característica física més diferenciada és que ocupa una casa de pagès reutilitzada, redistribuida per tal d'acollir l'actual biblioteca Infantil i Juvenil de   Can  Butjosa, la biblioteca pels nens i dels nens.

En aquest moment, compta amb un fons de 32.000 llibres de 85 països diferents i un llarg camí fet al voltant dels seus tres objectius educatius prioritaris:


   Ajudar els nens i joves a esdevenir uns bons usuaris de biblioteca que s'hi moguin amb facilitat, que no tinguin bibliotecofòbia, que sàpiguen trobar la informació que desitgen mitjançant els catàlegs, que coneguin les normes de la biblioteca i les compleixin i que siguin conscients dels serveis que, com a usuaris, tenen dret a rebre.
 
    Ajudar els nens i joves a esdevenir uns bons lectors que sàpiguen triar llibres atractius o que els interessin i que això els porti a dessitjar-ne d'altres, que descobreixin el gust de llegir en llibertat, és a dir, escollir què, com i de quina manera i que ho puguin dur a terme a la nostra biblioteca.
  Ajudar els nens i joves, com a persones que formen part d'una societat, a adquirir uns hàbits de comportament específics que els enriquiran i els ajudaran a integrar-se a la comunitat i al país on viuen.




Comentaris

Etiquetes

antifa antiglobalització apoteosi nècia assemblea Associació autogestió avaluació Badia barri Ca n'Oriac capacitats diferents Centres socials ciberanimació ciutat ciutats en transició col·lapse competència ecosocial comunal comunicació comunicació 2.0 comunitat Consell Escolar consum responsable Cooperativisme creació cultural crisi Cultura de carrer cultura democràtica cultura lliure cultura organitzativa cures decreixement democràcia democràcia cultural desenvolupament comunitari desigualtat desobediència diversitat funcional Documental ecofeminisme educació integral educació no formal educació popular edupunk empatia radical Empoderament equipaments socioculturals escoles feministes espai públic esport estat del benestar ètica hacker feminisme fp gènere gestió ciutadana gestió cultural gestió de conflictes globalització graffiti grup d'acció grups de consum horitzontalitat inèdit viable innovació democràtica intel·ligència col·lectiva interelacions Intervenció social lalluitaeduca libros lideratge llenguatge inclusiu lleure educatiu lleure sociocultural llibres lluita de classes masculinitats mediació comunitària Micromasclismes microvídeo mobilitzacions municipalisme okupa organització PAH participació pedagogía crítica pedagogia llibertària pedagogías invisibles perspectiva de gènere planificació poder poesia política projecte professional quadern de bitàcola reclaim the streets refugiades repressió sabadell servei públic sindicalisme Sobirania alimentària Sociologia solarpunk sostenibilitat suport mutu teatre de l'oprimit terapia antishock transformació treball per projectes violència masclista
Mostra'n més