COMUNICANT NOVES PERSPECTIVES DE GÈNERE DES DE L’ ANIMACIÓ SOCIOCULTURAL

Els i les alumnes de segon d’Animació Sociocultural del institut Ribot i Serra  de Sabadell reflexionen sobre la intervenció social i el gènere al seu crèdit de síntesi.

Gènere, intervenció social i participació són els eixos principals en el seu projecte.


El passat dia 16 de maig la promoció 2010-2012 del Cicle Formatiu de Grau Superior d’Animació Sociocultural va començar el seu crèdit de síntesi amb l’ objectiu de treballar el gènere des de diferents perspectives i amb una metodologia oberta i participativa. La proposta va sorgir des del professorat que des de feia temps treballen la temàtica de manera transversal a les aules. En veure que el tema cobrava cada cop més importància socialment i professionalment, ja que seria un “filón” d’ ocupació per als futurs professionals, van pensar en treballar-ho més a fons i de manera grupal.

La proposta va tenir bona acollida entre els/les estudiants i de seguida es van posar mans a la obra.  Al principi els va costar decidir com ho enfocarien ja que hi havia diverses idees i totes agradaven molt, finalment es va decidir fer-ho des de un gran pla que engloba petits projectes d’ investigació-acció des de la perspectiva de gènere, d’ aquesta manera podrien abastar una gran quantitat d’àmbits, centres d’interès i col·lectius i treballar-los.

Tots els petits projectes es faran al districte sisè de Sabadell:  en total 5 grups, cada grup amb un col·lectiu diferent. El treball va començar amb un anàlisi de la realitat sobre la perspectiva de gènere a la intervenció social per anar concretant al barri, i a mesura que anava pesant el temps i anaven sorgint resultats de la investigació, els diferents grups van començar proposar possibles accions de les quals algunes es duran a terme en els pròxims dies, i algunes ja s’ han executat. 

Per assegurar la continuïtat en el temps de la seva feina, els i les alumnes han fet un bloc que recull les seves reflexions i accions: http://cdstasoques.blogspot.com.es/ . També faran una memòria de projecte conjunta que englobi tots els treballs i torni a unir el projecte en un de sol. La presentació serà el proper dia 7 de maig al institut Riboti Serra de Sabadell. 

Ho tenen clar, unint les diferents perspectives de gènere es podran edificar noves maneres de entendre,  noves maneres de veure i noves maneres de crear intervenció social. 

2on Animació Sociocultural

Comentaris