[S'ha acabat la FP pública gratuïta] Ensenyament cobrarà una taxa de 360 € a la FP superior

La consellera considera que 360 euros és una quantitat "modesta" (per al seu sou deu ser-ho), que "s'ha calculat tenint en compte el que costa un iPhone per als joves de 16 a 18 anys" (tots en tenen és clar, que se'l venguin doncs) i que així "es valoraran els estudis" (ja està bé d'abusar-ne!).

El Departament d'Ensenyament recaptarà prop de 15,7 milions d'euros amb la nova taxa que ha implantat per al grau superior de la Formació Professional, i que serà de 360 euros per alumne i curs. La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, va donar a conèixer ahir la xifra de la nova taxa per als alumnes que l'any vinent comencin un grau superior de FP i també per als que cursaran el segon any, que serà de 180 euros, una quantitat provisional que s'igualarà a l'esmentada de 360 el curs següent (2013-2014).

Rigau va explicar que la quota de 360 euros s'ha calculat tenint en compte el que costa "un iPhone" als joves d'aquestes edats (entre 16 i 18 anys), i va argumentar que és una quantitat modesta però que ajudarà a donar valor als estudis.

Aquesta nova matrícula l'abonaran els alumnes de graus superiors i també els dels cicles formatius artístics de grau superior, però no els de grau mitjà, uns estudis que continuaran sent gratuïts, va precisar la consellera.

http://www.diaridegirona.cat/tema-dia/2012/05/19/ensenyament-cobrara-taxa-360--fp-superior/562930.html

Comentaris