La PAH de Sabadell allibera un edifici de Catalunya Caixa a Campoamor

El matí del dissabte 26, la PAHC, després d’un cercavila pel barri de Campoamor ha alliberat un edifici (carrer Sant Vicenç de Paül 38) que es destinarà a habitatges per famílies que es troben al carrer.

L’edifici es propietat de Catalunya Caixa i porta buit des de la seva construcció ara fa 3 anys.


GEMMA GARCIA | La directa
A les 11.30h del del dissabte 26 famílies i persones solidàries s'han trobat a la plaça Picasso de Sabadell i cap a dos quarts d'una l'edifici de Catalunya Caixa ja era obert. El bloc té tres pisos, i un és un dúplex. Tothom ha pogut accedir-hi, mentre membres de la PAHC informaven als veïns i les veïnes de la zona. Al migdia s'ha celebrat un dinar popular i a la tarda s'ha convocat una assemblea per organitzar les activitats dels propers dies.


Un dia després que Bankia sol·licités el major rescat financer de la història de l'Estat espanyol, la Plataforma d'Afectades per la Hipoteca i la Crisi de Sabadell (PAHC) ha ocupat un edifici (vídeo) en venda d'una entitat financera. El bloc que segons el veïnat, portava més de tres anys buit, és propietat de Catalunya Caixa, entitat que ha rebut 2.968 milions d'euros de diner públic. A més, una desena de famílies de la plataforma estan afectades per les hipoteques que va concedir Catalunya Caixa. La PAHC ha decidit alliberar l'edifici del carrer Sant Vicenç de Paül, 38, per allotjar-hi algunes famílies que estan a punt de perdre l'habitatge i d'altres que ja han estat desnonades.

A les 11.30h del matí famílies i persones solidàries s'han trobat a la plaça Picasso de Sabadell i cap a dos quarts d'una l'edifici de Catalunya Caixa ja era obert. El bloc té tres pisos, i un és un dúplex. Tothom ha pogut accedir-hi, mentre membres de la PAHC informaven als veïns i les veïnes de la zona. Al migdia s'ha celebrat un dinar popular i a la tarda s'ha convocat una assemblea per organitzar les activitats dels propers dies.

Afectades per Catalunya Caixa
Segons la PAHC, hi ha quatre nuclis de la mateixa família lligats amb avals creuats. I afegeixen, que "Catalunya Caixa va obligar a signar un document, a dos dels quatre nuclis familiars, en el que renunciaven a denunciar l'entitat en un futur". També asseguren que l'entitat "va obligar a una parella llatinoamericana a presentar els bitllets de viatge conforme marxaven del país com a condició per tramitar la dació en pagament". Finalment, el director de la zona va canviar, i el nou "va assegurar que l'expedient s'havia perdut".

La plataforma ha denunciat que mentre Catalunya Caixa es rescata amb diner públic, hi ha pisos buits, famílies desnonades i frau hipotecari.

Comentaris

Etiquetes

antifa antiglobalització apoteosi nècia assemblea Associació autogestió avaluació Badia barri Ca n'Oriac capacitats diferents Centres socials ciberanimació ciutat ciutats en transició col·lapse competència ecosocial comunal comunicació comunicació 2.0 comunitat Consell Escolar consum responsable Cooperativisme creació cultural crisi Cultura de carrer cultura democràtica cultura lliure cultura organitzativa cures decreixement democràcia democràcia cultural desenvolupament comunitari desigualtat desobediència diversitat funcional Documental ecofeminisme educació integral educació no formal educació popular edupunk empatia radical Empoderament equipaments socioculturals escoles feministes espai públic esport estat del benestar ètica hacker feminisme fp gènere gestió ciutadana gestió cultural gestió de conflictes globalització graffiti grup d'acció grups de consum horitzontalitat inèdit viable innovació democràtica intel·ligència col·lectiva interelacions Intervenció social lalluitaeduca libros lideratge llenguatge inclusiu lleure educatiu lleure sociocultural llibres lluita de classes masculinitats mediació comunitària Micromasclismes microvídeo mobilitzacions municipalisme okupa organització PAH participació pedagogía crítica pedagogia llibertària pedagogías invisibles perspectiva de gènere planificació poder poesia política projecte professional quadern de bitàcola reclaim the streets refugiades repressió sabadell servei públic sindicalisme Sobirania alimentària Sociologia solarpunk sostenibilitat suport mutu teatre de l'oprimit terapia antishock transformació treball per projectes violència masclista
Mostra'n més