L’Institut Ribot i Serra a favor de l’educació pública [Manifest 18 d'abril]

Manifest llegit per l'alumnat de l'Institut Ribot i Serra (i signat pel Consell Escolar) al Parc Catalunya el 18 d'abril (Jornada de lluita per l'Escola Pública).


La comunitat educativa de l’Institut Ribot i Serra de Sabadell vol expressar públicament la seva adhesió a la defensa de l’educació pública i de qualitat.

Volem instar a l’administració pública en tots els seus nivells a sumar-se a la llista de països que en temps de crisi aposten per l’educació i la formació dels seus ciutadans i ciutadanes, que creuen que gastar en educació és una inversió positiva i no una despesa supèrflua.

L’educació pública, de qualitat, és un dret de tots els ciutadans i ciutadanes, no un privilegi d’uns pocs. Un bon sistema educatiu ha d’estar basat en la formació integral de la persona i enfocat als coneixements, valors, capacitat de pensament i crítica, desenvolupament personal, etc.

L’Institut Ribot i Serra lamenta les retallades que s’estan produint i que afecten directament a la qualitat de l’ensenyament al nostre centre. La llista és interminable i no és nou per a ningú dir que:

  • les classes estan massificades,
  • degut a la manca de professorat és impossible fer tots els desdoblament que prescriu el currículum als cicles formatius,
  • no tenim prou diners per assumir les despeses bàsiques de manteniment,
  • ni per comprar material educatiu i didàctic per impartir les classes com és degut,
  • ni per adaptar les instal·lacions i els tallers de cicles formatius a les condicions sanitàries reglamentàries,
  • ni per arreglar els desperfectes que s’ocasionen a l’institut,
  • etc, etc, etc...

El nostre institut no és un cas excepcional, i som coneixedors que la resta de centres públics estan patint les mateixes retallades que nosaltres. Per tant, i com hem dit abans, ens adherim a la reivindicació justa i necessària en contra de les retallades i a favor de l’educació pública, com a eina d’integració i cohesió social que ens faci créixer com a persones i progressar com a societat.

Comentaris