Famílies, alumnat i professorat de tota la comarca s’uniran contra les retallades dimecres 18 d'abril

Els instituts vallesans s’han unit contra les retallades de la Generalitat. La comunitat educativa al complet escenificarà, el pròxim dimecres 18 d’abril, diversos actes reivindicatius per demanar al govern català que atorgui més recursos als centres educatius de secundària.

A la tarda, l'Institut Ribot i Serra realitzarà les classes a la plaça de l'Ajuntament.

També es convoca a una nova manifestació per aquest dissabte, sota el lema 'Per l'Educació Pública de Catalunya, cap retallada!'. Sortirà a les 17 hores de la plaça Urquinaona.


A Sabadell on alumnes, pares i professors de mitja dotzena de centres protagonitzaran una concentració al Parc Catalunya passades les 11 hores, ja que els manifestants sortiran dels diferents centres per trobar-se en aquest punt.

De manera simultània, al Parc de les Morisques de Sant Quirze del Vallès també acollirà una concentració a la mateixa hora a la qual està cridada tota la comunitat educativa, que llegirà un manifest.

Els centres de Terrassa també se sumaran a les accions reivindicatives, que compten amb el suport d'associacions de mares i pares d'alumnes (ampa), professionals i alumnes, així com de la Xarxa de Docents Contra els Retallades, amb un dinar popular a les 15 hores davant l'Ajuntament.

Les accions conjuntes d'aquest dimecres, que també tindran lloc en altres poblacions com Barberà del Vallès arriben després de diversos mesos de protestes per separat pel que consideren un atac a l'ensenyament públic i la seva qualitat.

Els convocants critiquen la reducció significativa de les dotacions pressupostàries als centres, així com les retallades en les condicions laborals del professorat i en les condicions per impartir les lliçons.

Aquests mateixos motius portaran a la comunitat educativa a una nova manifestació convocada per aquest dissabte per diferents sindicats que, sota el lema 'Per l'Educació Pública de Catalunya, cap retallada!', Sortirà a les 17 hores de la plaça Urquinaona de Barcelona i finalitzarà a la plaça Sant Jaume.

Cada municipi organitzarà, el mateix dia, un acte d’aquest tipus. En el cas de Sabadell, serà una concentració al Parc Catalunya (11:30h) on alumnes, pares i professors d’almenys sis dels dotze instituts de la ciutat llegiran un manifest amb les demandes de cada centre.
El portaveu de l’AMPA de l’IES Joan Oliver, Rafael Melé, assegura que aquesta acció “no és una manifestació ni una vaga, sinó un acte cívic per reclamar el que és just”. En aquest sentit, apunta que “no es tallaran carrers, perquè això només perjudica els treballadors que han d’anar a un lloc o altre”. Des de l’AMPA de l’IES Ferran Casablancas, Josep López, insisteix que l’actuació estarà liderada, només, per “pares, alumnes i professors” i que no tindrà cap mena de “caire polític o sindical”. En tot cas, el que tenen clar des de les Associacions de Mares i Pares d’Alumnes dels diferents centres de la comarca és que cal continuar reivindicant més recursos pels instituts ja que, segons Melé, “ara per ara, els centres vallesans no tenen prous diners per acabar l’any”.

L’acció reivindicativa conjunta de dimecres que ve arriba després que en els últims mesos les AMPA, professorat i alumnat hagin anat fent les seves reivindicacions, per separat, perquè s’aturin les tisorades del govern català. En el cas dels pares, fins i tot van publicar un manifest que va rebre la signatura de catorze centres d’arreu de la comarca. Ara, després de comprovar que les seves demandes no han estat escoltades, han preferit unir esforços. Malgrat tot, López descarta la creació d’una Plataforma o d’un altre organisme similar per aglutinar esforços.

Comentaris

Helen ha dit…
GRACIAS POR EL CAMBIO DE REGISTRO!

Etiquetes

antifa antiglobalització apoteosi nècia assemblea Associació autogestió avaluació Badia barri Ca n'Oriac capacitats diferents Centres socials ciberanimació ciutat ciutats en transició col·lapse competència ecosocial comunal comunicació comunicació 2.0 comunitat Consell Escolar consum responsable Cooperativisme creació cultural crisi Cultura de carrer cultura democràtica cultura lliure cultura organitzativa cures decreixement democràcia democràcia cultural desenvolupament comunitari desigualtat desobediència diversitat funcional Documental ecofeminisme educació integral educació no formal educació popular edupunk empatia radical Empoderament equipaments socioculturals escoles feministes espai públic esport estat del benestar ètica hacker feminisme fp gènere gestió ciutadana gestió cultural gestió de conflictes globalització graffiti grup d'acció grups de consum horitzontalitat inèdit viable innovació democràtica intel·ligència col·lectiva interelacions Intervenció social lalluitaeduca libros lideratge llenguatge inclusiu lleure educatiu lleure sociocultural llibres lluita de classes masculinitats mediació comunitària Micromasclismes microvídeo mobilitzacions municipalisme okupa organització PAH participació pedagogía crítica pedagogia llibertària pedagogías invisibles perspectiva de gènere planificació poder poesia política projecte professional quadern de bitàcola reclaim the streets refugiades repressió sabadell servei públic sindicalisme Sobirania alimentària Sociologia solarpunk sostenibilitat suport mutu teatre de l'oprimit terapia antishock transformació treball per projectes violència masclista
Mostra'n més