Animació al Concurs literari Joan Oliver

Concurs_JoanOliverEl passat dimecres dia 25 d'abril, l'alumnat i part del professorat de 2n d'Animació Sociocultural vam participar d'un Certamen de Premis Literaris en honor a l'escriptor i poeta Joan Oliver. Va ser un encàrrec de l'Ajuntament de Sabadell per a dinamitzar un acte cultural. El Certamen provenia d'un Concurs del Programa Ciutat i Escola, on participaven unes 150escoles. 

Donat que ha estat una oportunitat d'una pràctica curricular (dinamitzar activitats culturals) vam accedir a amenitzar l'acte amb una simulació de Gala de Premis, on, amb l'ajuda de 2 presentadores i un presentador (que traduïa al Llenguatge de Signes de Llengua Catalana),una hostessa i algunes reporteres. A l,entrada del hall del Casal Pere Quart ja va començar la nostra actuació, on rebíem a les persones que hi assistien (participants i familiars/amistats); vam muntar un photocall i els/les participants es deixaven entrevistar i fotografiar per la "premsa".

Mentres la gent pujava nosaltres donàvem una petita benvinguda, trepitjant una catifa vermella, les presentadores, com si fossin famoses arxiconegudes, es fotografiaven també a l'entrada.

Ja a la sala, en Ramon Burguès, regidor d'Ensenyament, va fer la benvinguda a l'acte i seguidament ja vam encetar l'espectacle, combinant-ho amb les entregues del diploma; tot va quedar quadrat!

Vam versionar en música dos dels poemes de Pere Quart (Joan Oliver, és clar), concretament "Corrandes d'Exili" (estil rumba catalana) i ·"Tirallonga de monosíl.labs". Un dels participants del concurs ja va decidir adaptar el poema de'n Pere Quart amb una temàtica força actual (les Noves Tecnologies); quan vam veure la lletra vam plantejar "rapejar" el poema, i sense que el noi s'ho esperés vam sortir a fer l'adaptació musical de la seva obra.

Creiem que les persones assistents van gaudir d'un acte (que sol ser, no ens enganyem, un xic avorrits..) fresc i amè; i nosaltres, perquè no dir-ho, ens ho vam passar bé. Ens van venir a felicitar, fins i tot la filla del poeta, la Sílvia Oliver.

Al final vam donar les gràcies a l'Ajuntament per fer-nos l'encàrrec i vam expressar que... això és... ANIMACIÓ SOCIOCULTURAL! (que no turística, encara)

Aquí us mostrem algunes de les fotos i una mostra de l'esdeveniment que va captar el mitjà "Sabadell en vivo" (heu de cercar el vídeo "Concurs Joan Oliver").

Desitgem que us agradi!Comentaris