PROPOSTES DIDÀCTIQUES I MATERIALS PER TREBALLAR LA COEDUCACIÓ

Recull de materials i PROPOSTES DIDÀCTIQUES I MATERIALS PER TREBALLAR LA COEDUCACIÓ
  • MALETA COEDUCATIVA
Aquesta maleta, tot i que es va elaborar el 8 de Març del 1998, el seu contingut o les seves propostes continuen tenint vigència. Va ser una resposta a la necessitat d’incloure, en el projecte educatiu dels centres, activitats que facilitessin la sensibilització envers la situació de desigualtat entre nois i noies.
Les activitats que es proposen estan adreçades a l’alumnat del cicle superior de primària, ESO, batxillerat i cicles formatius.
El material està organitzat en quatre blocs temàtics: treball domèstic; estereotips i publicitat; sexualitat i afectivitat, i orientació professional.
Per a cada una de les activitats trobareu una graella adreçada al professorat amb la programació, un full de treball de l’alumnat i en algunes activitats hem inclòs diferents annexos amb informació escrita o en suport audiovisual.
L’elaboració d’aquesta maleta va anar a càrrec d’un grup de treball denominat Lluna Plena, format per 9 companyes de la professió docent (quatre d’instituts i cinc de centres de primària públics i un de privat concertat), i set de nosaltres estem afiliades al sindicat.
  • WEBQUESTA: 8 DE MARÇ, DIA INTERNACIONAL DE LA DONA TREBALLADORA
Aquesta eina de treball interactiva facilita a l’alumnat autonomia, recursos, el treball cooperatiu, etc., i una guia per al professorat.
Aquest audiovisual pretén fer una pinzellada de la història de les matemàtiques i visualitzar les importants aportacions que moltes dones van fer en aquest saber.
  • REVISTA 8 DE MARÇ DE 2009
v    UNA PRÀCTICA COEDUCATIVA A L’ESCOLA BRESSOL SOMRIURES
Ens expliquen la seva línia de treball i que des del primer moment les famílies participen en les activitats coeducatives que es duen a terme en el dia a dia del centre.
v    PANDORA
Pandora és un portal que ofereix material didàctic i pretén ser un model per a l’elaboració de nous materials que puguin denunciar i a la vegada ajudar a transformar valors culturals que neguen a la meitat de la humanitat un dret com és la igualtat.
  • ESPECIAL SIMONE DE BEAUVOIR
Amb l’excusa de la commemoració del seu centenari, us presentem un dossier que explica la seva bibliografia, les seves aportacions al feminisme, etc.

Comentaris

Etiquetes

antifa antiglobalització apoteosi nècia assemblea Associació autogestió avaluació Badia barri Ca n'Oriac capacitats diferents Centres socials ciberanimació ciutat ciutats en transició col·lapse competència ecosocial comunal comunicació comunicació 2.0 comunitat Consell Escolar consum responsable Cooperativisme creació cultural crisi Cultura de carrer cultura democràtica cultura lliure cultura organitzativa cures decreixement democràcia democràcia cultural desenvolupament comunitari desigualtat desobediència diversitat funcional Documental ecofeminisme educació integral educació no formal educació popular edupunk empatia radical Empoderament equipaments socioculturals escoles feministes espai públic esport estat del benestar ètica hacker feminisme fp gènere gestió ciutadana gestió cultural gestió de conflictes globalització graffiti grup d'acció grups de consum horitzontalitat inèdit viable innovació democràtica intel·ligència col·lectiva interelacions Intervenció social lalluitaeduca libros lideratge llenguatge inclusiu lleure educatiu lleure sociocultural llibres lluita de classes masculinitats mediació comunitària Micromasclismes microvídeo mobilitzacions municipalisme okupa organització PAH participació pedagogía crítica pedagogia llibertària pedagogías invisibles perspectiva de gènere planificació poder poesia política projecte professional quadern de bitàcola reclaim the streets refugiades repressió sabadell servei públic sindicalisme Sobirania alimentària Sociologia solarpunk sostenibilitat suport mutu teatre de l'oprimit terapia antishock transformació treball per projectes violència masclista
Mostra'n més