Unes 400 persones tallen la Gran Via en protesta per les retallades en educació

Professors, pares i alumnes s'han sumat a una nova concentació del món educatiu. Els docents han lliurat un manifest als màxims responsables dels Serveis Territorials d'Ensenyament del Vallès Occidental en contra de les retallades 


Uns 400 professors, pares i alumnes de diferents centres educatius de Sabadell han tallat aquest migdia la Gran Via de Sabadell a l'alçada dels Serveis Territorials d'Ensenyament del Vallès Occidental en contra de les retallades en educació. Els protestants portaven xiulets, samarretes grogues –ja habituals en les concentracions de professors-- i diferents pancartes. Els docents han entregat un manifest als Serveis Territorials d'Ensenyament del Vallès Occidental en contra de les retallades en l'àmbit educatiu i la situació “crítica” que viuen els centres.

El document lliurat va començar a elaborar-se el mes de desembre passat. Tot plegat va néixer de la comunitat educativa de l'IES Joan Oliver i diferents centres educatius públics de la ciutat s'han adherit a la iniciativa. Els docents demanen que la Generalitat faci marxa enrere en les retallades al centres. En aquest sentit recorden que aquest any el pressupost d'escoles i instituts s'ha vist reduit fins a un 20%. Una tisorada que està complicant, i molt, el dia a dia dels mateixos centres. La Noemí Ruiz, cap d'estudis adjunt de l'IES Joan Oliver i una de les impulsores del manifest, ha afirmat que “hi ha alguns serveis de neteja que ja no podem fer. Per exemple ja no podem netejar les finestres. També tenim algunes persianes a punt de caure i no les podem arreglar”. Els docents també han criticat que no es cobreixin les baixes de la plantilla. “Nosaltres ens hem trobat que l'equip directiu ha hagut d'assumir feines de consergeria que no li pertocaven per la baixa d'un conserge”.

Concentació pels fets de València
Les protestes en l'àmbit educatiu seguiran aquesta tarda amb concentracions de rebuig a les càrregues policials en contra d'estudiants a València. Un exemple d'aquestes protestes el trobem a l'IES Ribot i Serra, al Sud. Els estudiants han programat per aquesta tarda (18:30h) una asseguda al mateix centre. També recolliran signatures en rebuig a les càrregues policials de València i les enviaran per correu a l'IES Lluís Vives d'aquesta ciutat. 

D'altra banda, diversos col·lectius han convocat per aquest vespre (20h) una concentració davant l'Ajuntament de Sabadell en suport als estudiants de l'IES Lluís Vives de València. 

Comentaris