Presentació Anticapitalistes a Rubí

Radio Rubi. La formació Anticapitalistes s’ha presentat a Rubí com una alternativa d’esquerres als partits tradicionals i com un altaveu dels moviments anticapitalistes. 

Anticapitalistes, entén els comicis com un espai més de lluita, com una oportunitat “per obrir escletxa” i fer més visible una manera diferent de fer política i les alternatives reals al model sociopolític vigent.


Anticapitalistes s’autodefineix com una organització anticapitalista, revolucionària, feminista, ecologista i internacionalista que aposta per l’acció directa pacífica. "Una organització desobedient".

A la seva presentació a Rubí, que ha tingut lloc al Centre Rubinenc d’Alternatives Culturals (CRAC), membres de la candidatura han explicat els motius que els han portat a unir-se a la plataforma. Un dels promotors de la candidatura, Josep Maria Antentas, ha explicat que Anticapitalistes vol recollir el malestar que està generant la situació econòmica actual i canalitzar-lo en un projecte polític alternatiu. 

Anticapitalistes, explica, José Luis González, vol traslladar un missatge contrari a la resignació i a la passivitat i favorable a la mobilització social i al desafiament al poder establert. Presentar-se a les eleccions és ja una forma de desobeir un sistema cada vegada més injust i insostenible i de enfrontar-se als polítics que ens volen fer pagar els costos de la crisi.


La formació denuncia la complicitat dels partits polítics tradicionals amb les elits econòmiques i reivindica altres solucions a la crisi econòmica que no passen, diuen, per les retallades i la minva dels drets socials. En aquest sentit, també critiquen la incapacitat dels partits d’esquerres per tirar endavant polítiques ‘transformadores’ i denuncien la coincidència entre esquerres i dretes a l’hora de presentar propostes davant la crisi econòmica.

Antentas ha posat l’accent en la voluntat d'Anticapitalistes de concórrer a aquestes eleccions per tal de donar a conèixer el seu missatge i el seu projecte. Anticapitalistes, proposa una ruptura amb el actual model polític i econòmic. Per al representant del partit, es tracta d’oferir “una petita veu alternativa” i intentar que el malestar acumulat de la ciutadania no es tradueixi en una “abstenció resignada”.

Des l’agrupació es defensa la participació a les eleccions com un espai més de lluita que no pot substituir l’acció quotidiana i l’acció directa pacífica. José Luis González, deia "somos conscientes de que esta ruptura propuesta sólo puede realizarse desde la calle, desde las plazas, desde la autoorganizació i el empoderamiento ciudadano".

"El programa recull de forma global i ordenada el treball quotidià de multitud d'activistes."

Anticapitalistes es presenta a les eleccions Generals del 20N amb el lema “Desobeeix. Vota anticapitalistes”.

Recursos relacionats

Josep M. Antentas exposa els objectius de Revolta Global mp3  Àudio (156,33 Kb) - Data de publicació: 11.11.11
Josep M. Antentas diu que volen ser una 'petita veu alternativa'   mp3  Àudio (194,90 Kb) - Data de publicació: 11.11.11

Comentaris

Victor ha dit…
He vist una pancarta vostre a Blanes i m'he sentit gratament sorprés per el missatge...l'enemic es clar, es un i fort, la banca i els seus bufons, els polítics. Amb el vostre permís m'adereixo a la nostre lluita, parlaré d'aquesta iniciativa al meu entorn i la asumeixo com a propia.
Seria bo que m'enviesiu informació de contactes a la meva zona.

Anims... la nostra lluita es justa.
Victor ha dit…
He vist una pancarta vostre a Blanes i m'he sentit gratament sorprés per el missatge...l'enemic es clar, es un i fort, la banca i els seus bufons, els polítics. Amb el vostre permís m'adereixo a la nostre lluita, parlaré d'aquesta iniciativa al meu entorn i la asumeixo com a propia.
Seria bo que m'enviesiu informació de contactes a la meva zona.

Anims... la nostra lluita es justa