Alliberant espais a Barcelona per donar-los un ús social

Una vegada més, la intel·ligència col·lectiva en plena efervescència.

[CAT] [CAST a continuación]
Barcelona, ​​18 de novembre de 2011. 

El nou espai alliberat bloc17n, antiga seu de la Universitat Pompeu Fabra a Barcelona, ​​servirà d'habitatge a famílies desnonades

Ahir, 17 de novembre, va tenir lloc la vaga d'universitats públiques catalanes contra les retallades en educació, a la qual es van sumar algunes assemblees d'instituts d'ensenyament secundari.

A les 18h. va partir des de la Facultat de Filologia, situada a Plaça Universitat, la manifestació d'estudiants universitaris en què, segons dades de l'organització, van participar al voltant de 30 mil persones.

A l'entorn de les 20h. va arribar el cap de la manifestació a la Plaça Catalunya, on es va celebrar una assemblea improvisada, després de la qual es va decidir realitzar una ocupació a l'antiga seu de la Universitat Pompeu Fabra a la plaça del Duc de Medinaceli. Després d'algunes hores de reunions es va decidir habilitar el nou espai ocupat com una àrea d'habitatges per a famílies desnonades i una altra d'Universitat Popular.
Aquest matí els Mossos d'Esquadra i els bombers han anat a l'edifici, produint-se un moment gran tensió. Els bombers han fet un informe sobre l'estat de l'edifici, després del qual han informat que no hi ha cap problema estructural en el #bloc17n, sinó un problema puntual en el sobresòtil. Finalment tots dos cossos han abandonat l'edifici.
Al voltant de les 13:30 h. els ocupants de la universitat han realitzat una assemblea a la porta del #bloc17n per a presentar el projecte i conformar grups de treball.
Al final d'aquesta nota podeu llegir el comunicat d'ocupació d'aquest espai.

Desallotjament de l'espai alliberat per l'Assemblea de Drets Socials de l'Eixample Dreta (ADSE)
D'altra banda, i dins d'aquesta setmana de Alliberaments Generals, l'Assemblea de Drets Socials de l'Eixample Dreta (ADSE) conjuntament amb diversos col·lectius, i veïnes i veïns del barri, va procedir a l'alliberament, el passat dimecres 16 de novembre, després d'un cercavila contra els desallotjaments, d'una antiga sucursal de Caixa de Sabadell amb la intenció de dotar el barri d'un espai col·lectiu i autogestionat per a la ciutadania.
Malgrat que l'oficina es trobava abandonada des de feia anys, aquest matí sobre les 8:30 h. els Mossos d'Esquadra han procedit a desallotjar l'espai alliberat, sense ni tan sols mostrar cap tipus d'ordre judicial. En aquests moments 9 companyes i companys que es trobaven allà van ser identificats i als quals s'imputa un delicte de "usurpació de béns immobles" en un intent més de criminalització del moviment 15M. Després del desallotjament s'ha procedit a tapiar les entrades del local perquè el "legítim propietari" pugui seguir mantenint l'espai buit i totalment tancat.

Properes accions:
  • Concentració de denúncia davant del desallotjament de l'edifici 16N
Per tot això, aquesta tarda a les 18 h. la ADSE convoca una concentració davant de l'oficina desallotjada i tapiada l'edifici ocupat el 16N, que es troba ubicada al carrer Consell de Cent amb Sicília, a la qual s'han sumat algunes assemblees de barri per continuar amb una manifestació que s'unirà a la manifestació convocada aquesta tarda a les 19h a plaça Catalunya.
  • Concentració "La nostra elecció: l'acció". Divendres 18 a les 19 h. a Plaça Catalunya.
Aquesta ocupació és una altra més de les programades del 14 al 20 de novembre en el que s'ha vingut a anomenar Setmana de Alliberaments Generals. En el marc d'aquesta setmana, l'assemblea de l'Edifici 15, ha convocat una concentració que tindrà lloc aquesta tarda a les 19h, a plaça Catalunya sota el lema "La nostra elecció: l'acció", i que va ser aprovada en la passada Assemblea General que va tenir lloc el 12 de novembre a plaça Catalunya.
  • # Ocupemlesaules # ocupemlesplaces Assemblea de l'ensenyament secundari "Per l'educació pública". Dissabte, 19 a les 17h. a Pça Universitat
Seguint amb les mobilitzacions en l'ensenyament, demà dissabte a les 17h.l'Assemblea d'Estudiants de Secundària ocuparà Plaça Universitat per un ensenyament públic de qualitat. Després d'ocupar les aules en els instituts IES Macià i Esteve Terrades, tots dos a Cornellà de Llobregat, i realitzar diverses accions i mobilitzacions en d'altres com l'IES Montserrat de Sarrià i diversos instituts de Sabadell, els estudiants de secundària han fet un pas més en la extensió del seu moviment. Fan una crida a mares, pares, professors i personal dels centres per ocupar simbòlicament les places i celebrar entre totes i totes una Assemblea de l'ensenyament secundari. Per a més informació al respecte vegeu   http://assembleessecundaria.wordpress.com/.

17/11/2011  COMUNICAT del nou espai alliberat bloc17n

Comunicat Espais Alliberats
Bona nit a totes,
Avui dia 17 de novembre torna a ser un gran dia per a les ciutadanes. 
La  manifestació d’estudiants per una universitat pública, contra les  retallades i la defensa de l’ensenyament públic ha estat un èxit. 
Després  de la manifestació ens hem assembleat a  Plaça Catalunya. Milers de  persones han seguit l’Assemblea, donant suport a la reivindicació de  l’ensenyament públic, atentes a les convocatòries d’avui a la nit i demà  per reivindicar la salut pública. 
Una  vegada finalitzada l’assemblea, centenars de persones han començat una  cercavil·la pel casc antic, fins arribar a la Plaça Duc de Medinaceli on  s’ha alliberat un nou espai. En  aquest cas, es tracta d’un  edifici que era l’antiga seu de la Universitat Pompeu Fabra. 
Després  de l’alliberament s’ha despenjat la pancarta: De la indignació a  l’acció, rebuda amb aplaudiments i molta energia per part de les  persones assistents. 
En  l’assemblea que s’ha realitzat posteriorment s’han començat a definir  els usos que se li donarà a l’espai. L’espai donarà un habitatge a  famílies desnonades i a mes a més es  desenvoluparà un projecte  relacionat amb educació. 
Amb  l’acció d’avui es reivindica una vegada més l’alliberament d’espais per  esdevenir centre de recursos per a la ciutat i també per donar suport a  les famílies, denunciant així el rebuig als desnonaments que  s’estan produïnt en l’actualitat. 
Una vegada més, la intel·ligència col·lectiva en plena efervescència.

Demà començaran les tasques de neteja i d’assemblea a les 12 del migdia.
Avui Barcelona ja té un nou espai alliberat pel i per al poble i serà autogestionat. 
Podeu seguir les novetats seguint a twitter @bloc17n @AlliberamentsG i al blog alliberamentsgenerals.net http://alliberamentsgenerals.net
Gràcies per les fotografies de la manifestació a Jesus G.Pastor  -Un fotógrafohttp://www.unfotografo.es/2011/17n-unipublica-manifestacion-universitaria-barcelona

http://alliberamentsgenerals.net
@bloc17n
@AlliberamentsG

[CAST]
'Liberaciones Generales' continúa ocupando espacios en Barcelona para darles un uso social
 
Barcelona, 18 de noviembre de 2011.
El nuevo espacio liberado bloc17n, antigua sede de la Universitat Pompeu Fabra en Barcelona, servirá de vivienda a famílias desahuciadas
Ayer, 17 de noviembre, tuvo lugar la huelga de universidades públicas catalanas contra los recortes en educación, a la que se sumaron algunas asambleas de institutos de enseñanza secundaria.
A las 18h. partió desde la Facultad de Filología, situada en Plaza Universitat, la manifestación de estudiantes universitarios en la que, según datos de la organización, participaron alrededor de 30 mil personas.
En torno a las 20h. llegó la cabeza de la manifestación a la Plaza Catalunya, donde se celebró una asamblea improvisada, tras la cual se decidió realizar una ocupación en la antigua sede de la Universidad Pompeu Fabra en la plaza del Duque de Medinaceli. Tras algunas horas de reuniones se decidió habilitar el nuevo espacio ocupado como un área de viviendas para  familias desahuciadas y un otra de Universidad Popular.
Esta mañana los Mossos d'Esquadra y los bomberos han ido al edificio, produciéndose un momento gran tensión. Los bomberos han hecho un informe sobre el estado del edificio, tras el cual han informado de que no hay ningún problema estructural en el #bloc17n, sino un problema puntual en el sobretecho. Finalmente ambos cuerpos han abandonado el edificio.
Alrededor de las 13:30h. los ocupantes de la universidad han realizado una asamblea en la puerta del #bloc17n para presentar el proyecto y conformar grupos de trabajo.
Al final de esta nota se podrá leer el comunicado de ocupación de este espacio.

Desalojo del espacio liberado por la Assemblea de Drets Socials de l'Eixample Dreta (ADSE)
Por otro lado, y dentro de esta semana de Liberaciones Generales, la Assemblea de Drets Socials de l'Eixample Dreta (ADSE) conjuntamente con diversos colectivos, y vecinas y vecinos del barrio, procedió a la liberación, el pasado miércoles 16 de noviembre, tras un pasacalles contra los desalojos, de una antigua sucursal de Caixa de Sabadell con la intención de dotar al barrio de un espacio colectivo y autogestionado para la ciudadanía.
A pesar que la oficina se encontraba abandonada desde hacía años, esta mañana sobre las 8:30h. los Mossos d'Esquadra han procedido a desalojar el espacio liberado, sin siquiera mostrar ningún tipo de orden judicial. En esos momentos 9 compañeras y compañeros que se encontraban allí fueron identificados y a los cuales se imputa un delito de "usurpación de bienes inmuebles" en un intento más de criminalización del movimiento 15M. Tras el desalojo se ha procedido a tapiar las entradas del local para que el "legítimo propietario" pueda seguir manteniendo el espacio vacío y totalmente cerrado.

Próximas acciones:
  • Concentración de denuncia ante el desalojo del edificio 16N
Por todo ello, esta tarde a las 18 h. la ADSE convoca una concentración delante de la oficina desalojada y tapiada del edificio ocupado el 16N, que se encuentra ubicada en la calle Consell de Cent con  Sicília, a la qual se han sumado algunas asambleas de barrio para  continuar con una manifestación que se unirá a la manifestación  convocada esta tarde a las 19 h en plaza Catalunya.
  • Concentración "Nuestra elección: la acción". Viernes 18 a las 19 h. en Plaça Catalunya.

Esta ocupación es otra más de las programadas del 14 al 20 de noviembre en lo que se ha venido a llamar Semana de Liberaciones Generales. En el marco de esta semana, la asamblea del Edificio 15o, ha convocado una concentración que tendrá lugar esta tarde a las 19h, en plaza Catalunya bajo el lema "Nuestra elección: la acción", y que fue aprobada en la pasada Asamblea General que tuvo lugar el 12 de noviembre en plaça Catalunya.
Siguiendo  con las movilizaciones en la enseñanza, mañana sábado a las 17h. la  Asamblea de Estudiantes de Secundaria ocupará Plaza Universitat por una  enseñanza pública de calidad. Tras ocupar las aulas en los institutos IES Macià y Esteve Terrades, ambos en Cornellà de  Llobregat, y realizar diversas acciones y movilizaciones en otros como el IES Montserrat de Sarrià y diversos institutos de Sabadell, los estudiantes de secundaria han dado un paso más en la extensión de su movimiento. Hacen un llamamiento a  madres, padres, profesores y personal de los centros para ocupar  simbólicamente las plazas y celebrar entre todas y todas una Asamblea de la enseñanza secundaria. Para más información al respecto ver http://assembleessecundaria.wordpress.com/.

COMUNICADO del nuevo espacio liberado #bloc17n
17/11/2011
Buenas noches a todas,
Hoy, día 17 de noviembre, vuelve a ser un gran día para las ciudadanas. 
La manifestación de estudiantes para una universidad pública, contra los  recortes y en defensa de la enseñanza pública ha sido todo un éxito. 
Después  de la manifestación nos hemos asambleado en Plaza Cataluña. Miles de  personas han seguido la Asamblea, dando apoyo a la reivindicación de la  enseñanza pública, atentas a las convocatorias de hoy y de mañana para  reivindicar la salud pública.
Una  vez finalizada la asamblea, centenares de personas han comenzado un  correcalles por el casco antiguo, hasta llegar a la Plaza Duque de  Medinaceli, donde se ha liberado un nuevo espacio. En este caso, se  trata de un edificio que era la antigua sede de la Universidad Pompeu  Fabra. 
Tras  la liberación, se ha desplegado la pancarta: 'De la indignación a la  acción', recibida con aplausos y mucha energía por parte de las personas  asistentes. 
En  la asamblea que se ha realizado posteriormente se han  comenzado a  definir los usos a que se les dará al espacio. El espacio proporcionará  una vivienda a familias desahuciadas y además, se desarrollará un  proyecto relacionado con la educación. 
Con  la acción de hoy se reivindica una vez más la liberación de espacios  para reutilizarse como centro de recursos para la ciudad y también dar  apoyo a las familias, manifestando así el rechazo a los desahucios que  se están produciendo en la actualidad. 
Una vez más, la inteligencia colectiva en plena efervescencia.
Mañana comenzarán las tareas de limpieza y la asamblea a las 12 del mediodía. 
Hoy Barcelona tiene ya un nuevo espacio liberado para y por el pueblo y será autogestionado. 
Podéis seguir las novedades en el twitter @bloc17n @AlliberamentsG y en el blog alliberamentsgenerals.net http://alliberamentsgenerals.netalliberamentsgenerals.net
Gracias por las fotografías de la manifestación a Jesus G.Pastor  -Un fotógrafohttp://www.unfotografo.es/2011/17n-unipublica-manifestacion-universitaria-barcelona

http://alliberamentsgenerals.net
@bloc17n
@AlliberamentsG

Comentaris

Etiquetes

antifa antiglobalització apoteosi nècia assemblea Associació autogestió avaluació Badia barri Ca n'Oriac capacitats diferents Centres socials ciberanimació ciutat ciutats en transició col·lapse competència ecosocial comunal comunicació comunicació 2.0 comunitat Consell Escolar consum responsable Cooperativisme creació cultural crisi Cultura de carrer cultura democràtica cultura lliure cultura organitzativa cures decreixement democràcia democràcia cultural desenvolupament comunitari desigualtat desobediència diversitat funcional Documental ecofeminisme educació integral educació no formal educació popular edupunk empatia radical Empoderament equipaments socioculturals escoles feministes espai públic esport estat del benestar ètica hacker feminisme fp gènere gestió ciutadana gestió cultural gestió de conflictes globalització graffiti grup d'acció grups de consum horitzontalitat inèdit viable innovació democràtica intel·ligència col·lectiva interelacions Intervenció social lalluitaeduca libros lideratge llenguatge inclusiu lleure educatiu lleure sociocultural llibres lluita de classes masculinitats mediació comunitària Micromasclismes microvídeo mobilitzacions municipalisme okupa organització PAH participació pedagogía crítica pedagogia llibertària pedagogías invisibles perspectiva de gènere planificació poder poesia política projecte professional quadern de bitàcola reclaim the streets refugiades repressió sabadell servei públic sindicalisme Sobirania alimentària Sociologia solarpunk sostenibilitat suport mutu teatre de l'oprimit terapia antishock transformació treball per projectes violència masclista
Mostra'n més