L'11 d'Octubre, tots cap a can batlló!

A principis del mes de setembre dos professors de l'Escola d'Arquitectura del Vallès (ETSAV-UPC) van fer un taller amb els seus estudiants a Can Batlló. Van construir alguns artefactes per marcar l'entrada, entre els quals una fletxa feta amb bobines recuperades d'un dels tallers abandonats, també van fer aquest vídeo per animar a la gent a anar a Can Batlló.
  



Can Batlló és un antic recinte fabril construït a finals del segle XIX situat al barri de la Bordeta, a Sants. El 1976 el Pla General Metropolità va definir l’àmbit del recinte com a zona d’equipaments i espai verd. Han passat ja 35 anys i la transformació del recinte no s’ha dut a terme.
Els veïns i veïnes del barri agrupats en la plataforma Recuperem Can Batlló estem lluitant des de fa molts anys per a que la transformació de Can Batlló sigui una realitat. A mitjans del 2009, cansats de veure com s’incomplia sistemàticament el calendari, vàrem anunciar a l’ajuntament que si al juny de 2011 les obres de transformació del recinte encara no havien començat els veïns i veïnes del barri entraríem a Can Batlló per començar a construir nosaltres mateixes els equipaments que tant necessitem. El passat 11 de juny, gràcies a la mobilització social, vàrem entrar a Can Batlló i vàrem aconseguir la cessió d’una nau: el Bloc 11, que des del mateix dia 11 funciona amb l’esforç voluntari dels veïns i veïnes organitzats assambleàriament, i que ja alberga, entre altres coses, la nova Biblioteca Popular Josep Pons.
Però tot i aquesta victòria, des de la plataforma Recuperem Can Batlló seguim amb la reivindicació. Encara queden veïnes i industrials per indemnitzar i el barri segueix necessitant els equipaments i l’espai verd previstos des de fa tants anys. Al mateix temps des de la plataforma posem en dubte el projecte vigent  i creiem important pensar i definir amb la participació del barri i de tota la ciutat com ha de ser el futur Can Batlló.
Us convidem a assistir i a participar a les assemblees i activitats que es van organitzant. Si voleu formar part d’alguna comissió del BLOC 11 o afegir-vos a la llista de correus feu click aquí, sinó, podeu visitar la web i seguir les reivindicacions per a què la obertura definitiva de Can Batlló a la ciutat sigui, el més aviat possible, una realitat.

Comentaris

Etiquetes

antifa antiglobalització apoteosi nècia assemblea Associació autogestió avaluació Badia barri Ca n'Oriac capacitats diferents Centres socials ciberanimació ciutat ciutats en transició col·lapse competència ecosocial comunal comunicació comunicació 2.0 comunitat Consell Escolar consum responsable Cooperativisme creació cultural crisi Cultura de carrer cultura democràtica cultura lliure cultura organitzativa cures decreixement democràcia democràcia cultural desenvolupament comunitari desigualtat desobediència diversitat funcional Documental ecofeminisme educació integral educació no formal educació popular edupunk empatia radical Empoderament equipaments socioculturals escoles feministes espai públic esport estat del benestar ètica hacker feminisme fp gènere gestió ciutadana gestió cultural gestió de conflictes globalització graffiti grup d'acció grups de consum horitzontalitat inèdit viable innovació democràtica intel·ligència col·lectiva interelacions Intervenció social lalluitaeduca libros lideratge llenguatge inclusiu lleure educatiu lleure sociocultural llibres lluita de classes masculinitats mediació comunitària Micromasclismes microvídeo mobilitzacions municipalisme okupa organització PAH participació pedagogía crítica pedagogia llibertària pedagogías invisibles perspectiva de gènere planificació poder poesia política projecte professional quadern de bitàcola reclaim the streets refugiades repressió sabadell servei públic sindicalisme Sobirania alimentària Sociologia solarpunk sostenibilitat suport mutu teatre de l'oprimit terapia antishock transformació treball per projectes violència masclista
Mostra'n més