L'11 d'Octubre, tots cap a can batlló!

A principis del mes de setembre dos professors de l'Escola d'Arquitectura del Vallès (ETSAV-UPC) van fer un taller amb els seus estudiants a Can Batlló. Van construir alguns artefactes per marcar l'entrada, entre els quals una fletxa feta amb bobines recuperades d'un dels tallers abandonats, també van fer aquest vídeo per animar a la gent a anar a Can Batlló.
  Can Batlló és un antic recinte fabril construït a finals del segle XIX situat al barri de la Bordeta, a Sants. El 1976 el Pla General Metropolità va definir l’àmbit del recinte com a zona d’equipaments i espai verd. Han passat ja 35 anys i la transformació del recinte no s’ha dut a terme.
Els veïns i veïnes del barri agrupats en la plataforma Recuperem Can Batlló estem lluitant des de fa molts anys per a que la transformació de Can Batlló sigui una realitat. A mitjans del 2009, cansats de veure com s’incomplia sistemàticament el calendari, vàrem anunciar a l’ajuntament que si al juny de 2011 les obres de transformació del recinte encara no havien començat els veïns i veïnes del barri entraríem a Can Batlló per començar a construir nosaltres mateixes els equipaments que tant necessitem. El passat 11 de juny, gràcies a la mobilització social, vàrem entrar a Can Batlló i vàrem aconseguir la cessió d’una nau: el Bloc 11, que des del mateix dia 11 funciona amb l’esforç voluntari dels veïns i veïnes organitzats assambleàriament, i que ja alberga, entre altres coses, la nova Biblioteca Popular Josep Pons.
Però tot i aquesta victòria, des de la plataforma Recuperem Can Batlló seguim amb la reivindicació. Encara queden veïnes i industrials per indemnitzar i el barri segueix necessitant els equipaments i l’espai verd previstos des de fa tants anys. Al mateix temps des de la plataforma posem en dubte el projecte vigent  i creiem important pensar i definir amb la participació del barri i de tota la ciutat com ha de ser el futur Can Batlló.
Us convidem a assistir i a participar a les assemblees i activitats que es van organitzant. Si voleu formar part d’alguna comissió del BLOC 11 o afegir-vos a la llista de correus feu click aquí, sinó, podeu visitar la web i seguir les reivindicacions per a què la obertura definitiva de Can Batlló a la ciutat sigui, el més aviat possible, una realitat.

Comentaris