Xerrada sobre processos de mobilització de base i teatre legislatiu a Sant Cugat

http://3.bp.blogspot.com/_jFsg7ibRTwQ/SaLVz9AH6cI/AAAAAAAAAEs/Q3PimZlEOqw/S724/cabecera_sol_luna.jpg
Des de GTO Teatraviesas, i les seves bases a sant cugat, us volem convidar aquest divendres 15 de juliol a les 18h al centre borja (Carrer Llaceres, 30, Sant Cugat del Vallès) en el marc de la universitat de la pau d'enguany (XXVI EDICIÓ ALTERNATIVES PER A UN MÓN MÉS JUST),  a una presentació de processos de mobilització a partir del teatre legislatiu.

el teatre legislatiu (TL) permet fer processos participatius, utilitzant el teatre i la implicació als foros, per incidir en la legislació i la política municipal, nacional o estatal, des de la mobilització de base.

durant el taller coneixerem experiències amb TL que ja son realitat i estan funcionant a portugal, àustria i alemanya i per apropar-nos a les limitacions dels marcs normatius actuals i a les dificultats, i algunes oportunitats, que permeten incorporar les propostes ciutadanes de base.

també reflexionarem sobre algunes experiències anteriors al territori, com la iniciativa popular legislativa amb el tema dels transgènics, que tot i no haver aconseguit arribar a veure la llum parlamentària si va ser motiu de mobilització de la ciutadania.

aquestes i altres experiències ens han de servir per donar a conèixer i a posar en valor com un procés de presentacions de peces de teatre fòrum, pot arribar a ajudar a dibuixar processos de mobilització de major implicació, que recullin la diversitat de propostes de major nombre d'actrius i actors, etc. 

de moment, us convidem a un espai per compartir inquietuds i noves possibilitats...


la júlia de teatraviesas ens presentarà les experiències a altres territoris i sobretot l'experiència a portugal, de les universitats al parlament de lisboa,

la anaïs, del centre social la atalaya", advocada, ens explicarà les oportunitats d'incidència en la legislació catalana i a l'estat i dels exemples de la ILP i les consultes populars

l'alba johé, si finalment pot venir, ens explicarà les possibilitats d'incidir al reglament de participació ciutadana de sant cugat del vallès


i esperem que entre totes poguem parlar de similituds i possibilitats a altres municipis... de temes que es podrien acollir a aquestes fòrmules, i del que sorgeixi...


la xerrada coincideix amb la reunió d'assemblees del vallès que es farà el mateix divendres a la plaça octavià a les 19h peró com el taller comença abans, a les 18h (i com no ho sabia fins ahir...) espero que alguns i algunes de vosaltres pogueu venir a compartir... si no a un espai, a l'altre..

també us demanaria que passeu la info a totes les persones que hi puguin tenir interés...

tot és començar... i seguir...

Comentaris