L'acampada a la plaça de Catalunya es mantindrà "indefinidament"

TV 3. Els joves del moviment Acampadabcn, sorgit a través de les xarxes socials després de les manifestacions del 15-M de diumenge contra el paper de polítics i banquers en l'actual crisi econòmica, mantindran de manera "indefinida" la protesta a la plaça de Catalunya de Barcelona per reclamar justícia econòmica i social al país. El moviment admet que s'inspira en els organitzadors de les protestes de diumenge en una seixantena de localitats de l'Estat i en la plataforma ciutadana Democràcia Real, Ja!, però que en són independents.
  Prop d'un miler de persones s'han concentrat aquest dimarts a la plaça de Catalunya de Barcelona amb la intenció de passar-hi la nit acampades. La protesta l'ha organitzada el moviment Acampadabcn, que té la intenció de quedar-s'hi "indefinidament". De moment, han obert un blog per organitzar-se i concretar les mobilitzacions dels pròxims dies. Han acordat que no demanaran permís per poder acampar a la plaça de Catalunya perquè sol·licitar una autorització implica "participar d'un sistema en el qual no creuen".

D'altra banda, han decidit que aquest dimecres se sumaran a les protestes contra les retallades a la sanitat i l'educació, tot i que no han concretat de quina forma o si participaran en algun tall de trànsit. Els assistents han convocat per a aquest cap de setmana -no han precisat si dissabte o diumenge- una altra assemblea general en la qual es determinarà un full de ruta amb els passos a seguir a mig termini.

Aquesta és la segona nit que dormiran a la cèntica plaça barcelonina després que ho van fer també dilluns com a continuació de les protestes en una seixantena de ciutats de tot l'Estat per la crisi econòmica i contra la resposta de polítics i bancs.

Els convocants s'han desmarcat dels organitzadors de les manifestacions del 15 de maig i de la plataforma ciutadana Democràcia Real, Ja!, tot i admetre que s'hi inspiren i que en comparteixen reclamacions i objectius.

"Ens uneix un sentiment de ràbia i el desig de dir que no som instruments en mans dels bancs i dels polítics, i que deixin d'estafar-nos", ha assenyalat una de les integrants, Sílvia Badia, estudiant. 

Comentaris