Casserolada contra les retallades a Badia del Vallès

Fes sentir la teva veu!
Aquest dimecres a Badia.
Dissabte Manifestació ciutadana del 14 de maig (11h plaça Urquinaona) Prou retallades!
I diumenge, Toma la calle!! (18h Plaça Catalunya)

Creo que puedo cambiarlo.
Creo que puedo ayudar.
Sé que unidos podemos.

Sal con nosotros. Es tu derecho.


Por la tarde a las 17 horas en la plaza del ayuntamiento, se leera el siguiente manifiesto:

A L’AJUNTAMENT
A TOTS ELS GRUPS MUNICIPALS

Famílies i educadors de l’ensenyament públic ens apleguem avui davant l’Ajuntament per transmetre la nostra preocupació perquè a les retallades que hem patit els darrers cursos ara s’afegeix una nova i més profunda:

* Forta reducció dels diners de funcionament d'escoles i instituts. Amb la reducció mitjana del 25% d'aquest any, els centres han vist com en tres perdien quasi el 50% del poder de compra. Aquesta situació situa la disjuntiva en els instituts de no poder netejar, no pagar rebuts de llum o aigua, o en els centres de primària entre reduir les activitats en el centre o pujar quotes de materials a les famílies.

* Retallada de plantilles. Ara s'anuncia que escolaritzaran en el proper curs més de 15.000 nous alumnes a la pública a Catalunya, amb menys professorat del que tenim el curs que s’acaba, amb un augment de les hores lectives del professorat amb la conseqüent pèrdua de qualitat i de llocs de treball.

* Fre absolut a noves construccions escolars mentre el nombre d'alumnes segueix creixent i tenim nombrosos barracons. Aquesta situació provoca massificació a les aules, genera la sobreutilització de les instal•lacions dels centres, amb instituts per sobre de la seva capacitat de gestió o centres de primària construïts per dues línies que han d’encabir una tercera aula que destarota el funcionament del centre.


Ens diuen que no hi ha diners, però constatem que sí hi ha diners pel finançament de l’ensenyament privat, amb l’ampliació de concerts o el compromís de finançar amb diner públic centres de batxillerat privats. La qual cosa ens fa entendre que no n’hi per la pública per què hi ha altres prioritats.

Demanem que aquest ajuntament i el que surti de les eleccions del 22 de maig estigui al costat de l’escola de tots i totes, l’escola pública, es posicioni contra les retallades d’aquest i de cursos anteriors i en defensi la seva qualitat.

Badia del Vallès, 11 de maig de 2011


Signat:
Mestres i professors/es dels centres públics de Badia del Vallès.

Comentaris

Raulguedi ha dit…
Buen blog, te invito a que te pases por el mio