Ahir vam sortim al carrer per defensar a l'escola pública

Professorat i alumnat de l’Institut Ribot i Serra es sumen a la convocatòria de protesta per mostrar el rebuig a les retallades de recursos i personal

Al voltant de 250 membres de la comunitat educativa van sortir, ahir, al carrer per denunciar l'atac que està patint l’educació pública i, en concret, la situació crítica que està vivint l'Institut. Cada dia s'anuncien noves retallades i aquestes afecten de manera negativa la qualitat d’atenció a l’alumnat, dels centres públics, dels professionals i dels serveis educatius, en general. El manifest llegit exposava l’estat actual de la situació i denunciava que ‘les retallades afecten la contractació de personal i suposen recórrer al copagament dels serveis.’

Ahir, 4 de maig a les 17.45h, professors i alumnes van respondre a la crida de sindicats per secundar la protesta davant tots els centres educatius públics convocada paral·lelament a una reunió de negociació amb el Departament d’Ensenyament. El professorat i alumnat del departament de Serveis Socioculturals i a la Comunitat de l’institut va expressar el seu malestar i rebuig davant les retallades a l'educació. Va llegir-se un manifest, es van penjar pancartes reivindicatives i va realitzar-se una marxa ‘pedagògica i sorollosa’ per l'entorn de l'Institut.

Relació tensa amb el Departament

Els sindicats van aconseguir acordar una reunió amb el Departament d’Ensenyament realitzada sense resultats, ahir dimecres. La consellera Rigau va accedir a la trobada després que representants sindicals es tanquessin a la seu de la Conselleria durant més de nou hores. 

‘No podem acceptar ni acceptarem resignadament la inevitabilitat de les mesures que volen imposar-nos i volem demostrar el nostre rebuig a les retallades.’ Aquesta és la resposta de professors de l'institut de Sabadell al pla de retallades de la Conselleria i a les darreres declaracions d’Irene Rigau que reclama comprensió i paciència.

Els sindicats asseguren que el Departament d'Ensenyament els ha admès que el curs que ve hi haurà 900 professors menys que ara, doncs no es substituirà la meitat de les jubilacions. El Departament manté que la plantilla no es reduirà, però els sindicats educatius defensen el contrari argumentant que la dotació de mestres i professors no es correspondrà a l'increment d'alumnat, 'a banda de la retallada en recursos i subministrament per uns espais educatius dignes, que ja patim a dia d'avui', comenta a Vilaweb Sabadell un dels professors de l'Institut Ribot i Serra.

Comentaris