Un conte fet grafit

AVUI+  
L'estació d'autobusos de Tarragona continua el seu camí per convertir-se en un espai d'art a través del col·lectiu Künstainer. A partir d'avui, ja estarà acabada la tercera intervenció impulsada a l'equipament, que permetrà viatjar per un conte de to infantil a través d'un mural de grans dimensions que omple tota l'andana inferior de l'estació.
 
Els responsables d'aquesta nova iniciativa, inclosa en el projecte Estació Creativa, són l'artista urbà Mëgan i la poetessa mallorquina Joana Abrines. Aquesta darrera ha escrit el conte que dóna títol a l'obra, Recuerda tu promesa, i que Mëgan s'ha encarregat de transformar en un mural de 70 metres. “He volgut plasmar-hi algunes paraules i escenes, recreant-me en el misteri”, va destacar el pintor. El conte es distribuirà entre els usuaris de l'estació en forma de desplegable.

L'obra serà potser la més visible de les tres intervencions que fins ara el col·lectiu ha fet a l'estació, gràcies a un acord amb l'Empresa Municipal de Transports (EMT) per tal de “donar vida” a l'equipament, tal com va recordar ahir el regidor de Mobilitat, Carles Castillo. Fins ara, ja es podia veure una instal·lació amb miralls distorsionadors i una exposició fotogràfica al vestíbul. El comissari del projecte, Unai Reglero, va destacar ahir la bona resposta rebuda pel públic durant l'arrencada de la iniciativa, que tancarà el primer any amb una altra intervenció a la primavera, per després repetir el cicle un any més.

Comentaris