TAIFA: seminari d'economia crítica

El Seminari d’Economia Crítica Taifa el formem un conjunt de persones, la majoria dels quals provenim de les facultats d’economia, ja sigui com a alumnes, ex-alumnes o bé professors i professores. Descontents amb l’enfocament econòmic dominant a les universitats actuals, completament monopolitzades per la corrent de pensament neoclàssic, amb molt poca capacitat explicativa d’allò que succeeix en el si de la nostra societat, decidirem crear, ara fa ja més de 10 anys, un grup d’estudi de l’economia des d’una perspectiva crítica, que durant els darrers anys es reuneix periòdicament al local de l’associació EcoConcern-Innovació Social.


La nostra visió crítica parteix de considerar que l’enfocament correcte per a l’estudi de l’organització material de la societat, que per a nosaltres és l’objectiu d’estudi de l’economia, requereix una aproximació en termes d’Economia Política, és a dir, transdisciplinar, integrador de la consideració de les diferents facetes de la vida social.

L’objectiu de la nostra tasca és, per tant, entendre quines són les variables que regeixen la dinàmica d’aquesta societat per tal de poder participar, amb el conjunt dels moviments socials, en la transformació envers una societat ecològicament viable, més justa i satisfactòria per al conjunt de totes les persones.

Així doncs, des del Seminari d’Economia Crítica Taifa analitzem amb tanta seriositat i rigor com som capaços els temes fonamentals de la nostra societat amb l’objectiu de constituir-nos com un element de suport pedagògic pel conjunt dels moviments socials, partint de la base que per tal de transformar la societat, la formació, entesa com la comprensió i el coneixement de la societat en la qual vivim, esdevé imprescindible. Aquesta perspectiva s’ha traduït en la participació dels membres del seminari com a elements actius en la majoria de campanyes dels moviments socials, en la realització de nombroses xerrades i cursos diversos i en l’elaboració de materials de crítica i formació per als moviments socials.

Què fem?

El seminari Taifa està format d’una banda per diferents grups de treball d’estudi de teoria econòmica amb la intenció de formar-nos a nosaltres mateixos com a economistes crítics donada la falta de formació crítica existent avui en dia a la universitat i, per altra banda, un grup de treball de temes d’economia aplicada amb la intenció de proporcionar instruments de lluita als moviments socials. Alguns dels temes que ha tractat el grup d’economia aplicada són els següents: economia espanyola, el paper del sector públic, anàlisi dels pressupostos de l’estat, la Unió Europea, el sistema de pensions, la ciutat i el problema de l’habitatge, la deslocalització empresarial, etc.

Així mateix, el seminari Taifa compta també amb un grup dedicat a la elaboració de cursos i materials de formació en economia com a suport pedagògic dels moviments socials.

Només per a economistes?

Es tracta d’un seminari d’economia i, per tant, la majoria dels membres del seminari provenim de les facultats d’economia. No obstant això no vol dir que s’exclogui la participació a gent d’altres àmbits sempre i quant posseeixin uns coneixements suficients d’economia.

Estàs interessat/da en participar?

Si després de llegir tot això estàs interessat/da en participar, simplement cal que et posis en contacte amb nosaltres. Pots fer-ho per email, personalment a través d’algun membre del seminari o simplement venint un dia personalment a alguna de les reunions dels grups de treball.

On pots trobar-nos?

Actualment ens reunim al local de l’associació EcoConcern-Innovació Social i generalment pots trobar-nos allà els dilluns a partir de 2/4 de vuit del vespre (19:30h). Consulta el nostre calendari de reunions per a més detall.
Mare de Déu del Pilar, 15 (antic carrer d’en Cuc) - Ciutat Vella
08003 Barcelona

Comentaris

Etiquetes

antifa antiglobalització apoteosi nècia assemblea Associació autogestió avaluació Badia barri Ca n'Oriac capacitats diferents Centres socials ciberanimació ciutat ciutats en transició col·lapse competència ecosocial comunal comunicació comunicació 2.0 comunitat Consell Escolar consum responsable Cooperativisme creació cultural crisi Cultura de carrer cultura democràtica cultura lliure cultura organitzativa cures decreixement democràcia democràcia cultural desenvolupament comunitari desigualtat desobediència diversitat funcional Documental ecofeminisme educació integral educació no formal educació popular edupunk empatia radical Empoderament equipaments socioculturals escoles feministes espai públic esport estat del benestar ètica hacker feminisme fp gènere gestió ciutadana gestió cultural gestió de conflictes globalització graffiti grup d'acció grups de consum horitzontalitat inèdit viable innovació democràtica intel·ligència col·lectiva interelacions Intervenció social lalluitaeduca libros lideratge llenguatge inclusiu lleure educatiu lleure sociocultural llibres lluita de classes masculinitats mediació comunitària Micromasclismes microvídeo mobilitzacions municipalisme okupa organització PAH participació pedagogía crítica pedagogia llibertària pedagogías invisibles perspectiva de gènere planificació poder poesia política projecte professional quadern de bitàcola reclaim the streets refugiades repressió sabadell servei públic sindicalisme Sobirania alimentària Sociologia solarpunk sostenibilitat suport mutu teatre de l'oprimit terapia antishock transformació treball per projectes violència masclista
Mostra'n més